Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /home/clujulev/public_html/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14
Iris: Izbaveste-ne de rau! – Clujul Evanghelic

Iris: Izbaveste-ne de rau!

In seara de 25 noiembrie a avut loc intalnirea lunara de tineret a bisericii baptiste nr. 3 din cartierul Iris.

Tema (in doua parti, a doua in 16 decembrie) este: Restaurarea sufletului intr-o societate aflata in procesul dezintegrarii, cu sesiunea I Adierile schimbarii.

In prima jumatate a intalnirii s-a vizionat un material video de Ravi Zacharias (rzim.org), unul din cei mai buni si mai fini apologeti contemporani. Zacharias incearca sa inteleaga si sa explice de unde vine raul si cum putem fi izbavititi de el, intr-o societate in care acesta este atat de omniprezent.

Continuand pe aceeasi linie, in fata a aproximativ 300 de tineri, Marius Cruceru, invitatul serii a expus in principal pe rugaciunea Domneasca, Tatal Nostru. In intelegerea acestuia, rugaciunea este una care ne invata sa ne vedem locul si pozitia fata de Dumnezeu Creatorul, Nesfarsitul, Cel far de-nceput. Astfel, raul este lipit de noi, in noi, si noi il provocam, il facem. Suntem incapabili sa facem binele in afara Celul care este sursa binelui. Rugaciunea este astfel si o (auto)condamnare, in cele 10 puncte a ei fiind trecuti de la un ciudat si inadecvat „Tata” (cine suntem noi sa ne adresam cu o astfel de familiaritate Creatorului?), la recunoasterea suveranitatii si a locului nostru – „a Ta este imparatia, si puterea si slava in veci. Amin” (a se spune lent si apasat).

Personal m-am bucurat enorm sa vad ca o biserica intelege cum trebuie sa se adreseze generatiei tinere. Cand l-am vazut pe Zacharias vorbind cu pasiune si atat de concis si esential despre societatea contemporana si despre raspunsul crestin la pacatele acesteia, mi-am spus: magnific. Magnific pentru ca incepem sa intelegem ca pentru a avea un crestinism care sa fie sare in societate, unul care este implicat nu doar in domeniul asisentei sociale sau a diferitelor actiuni de ajutorare, ci care implica si confrunta societatea in intregul ei, atunci mintea trebuie cucerita pentru Hristos. De prea multa vreme accentuam „primirea lui Isus in inima”, vestea buna ca o poveste de dragoste, si cantari care ne angajeaza mai mult sentimental, uitand ca ceea ca pe Dumnezeu trebuie sa-l iubim intai „cu tot cugetul (mintea)”. Nu e de mirare ca de biserica si de crestinismul predicat sunt atrase mai ales femeile/fetele.

Izbaveste-ne Doamne de rau, si de conceptii incomplete, si da-ne noua viziune pentru ce inseamna sa fii Biserica in urbea secolului XXI.

Vezi si prezentarea pe care o face Marius Cruceru.

Nici un comentariu

  1. Pingback: “Cel răul” şi răul « La patratosu noiembrie 26, 2007
  2. Pingback: Evenimente Decembrie « Clujul Evanghelic decembrie 4, 2007

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.