Speranta – 17 ani

In 11 noiembrie biserica penticostala Speranta a aniversat 17 ani. Prima intalnire a avut loc pe strada Crisului, si s-a continuat cu o perioada de evanghelizare duminica dimineata in cinematograful Marasti.

Viziunea unei noi biserici a venit la scurta vreme dupa revolutie, cand o mana de oameni tineri s-au adunat cu acest scop: o noua biserica in cartierul Marasti.

Constitutia nescrisa a grupului de initiativa a  fost:

  • crezul bazat exclusiv pe Scriptura
  • biserica de frati si prieteni
  • o biserica misionara
  • o comunitate care va promova in lucrare oameni avand urmatoarele calitati:
    • caracter sfant
    • capacitate de a sluji
    • disponibilitate
    • dispusi sa invete

O contributie importanta la punerea unei baze sanatoase pentru biserica au avut-o pastorii Ezechel Suciu si Tibi Apolzan. Acesta din urma a infiintat anul acesta o noua biserica in cartierul Gheorgheni, Logos. Printre alte proiecte a bisericii Speranta se alfa si infiintarea bisericii Harul in Rimnicu Valcea, si posibil nasterea unei comuniati crestine in Afganistan prin familia misionara Gavrus. In cladirea bisericii functioneaza si gradinita Samariteanul.

Cum s-a născut … SPERANŢA
sau Aşa a fost începutul

Căzuse comunismul.Imaginea lui Dumnezeu a început să fie puternic promovată, atât la radio şi televiziune, nu doar în bisericile creştine.
În cartierul Zorilor, un grup de fraţi credincioşi s-au constituit în cea de a şasea Biserică Penticostală din Cluj-Napoca.
În Mărăşti, un grup de prieteni apropiaţi, au văzut aceeaşi nevoie şi aici. Ideea iniţiată de fraţii Ghiţă Amza şi Nuţu Crişan a atras imediat alături între alţii pe Gabi Pop, Dorel Băgărean, Nelu Mois. O confirmare în plus a fost când acest grup a descoperit că fratele Tibi Apolzan, care locuia în zonă, membru în Biserica Someşeni, un tânăr care se remarcase în anii comunismului ca lider al celor peste şaptezeci de studenţi creştini, avea în suflet aceeaşi năzuinţă
Nucleul de fraţi a făcut următorii paşi premergători Bisericii Penticostale de acum:
– Au consultat fraţii din zona Mărăşti, care doreau să se constituie ca membri ai noii comunităţi. Planul iniţial, de-a fi o biserică de maxim cincizeci de familii nu a fost respectat pentru că Dumnezeu avea planul Său, care s-a demonstrat a fi cu totul altfel.
– Au format echipa de slujitori, la cei de mai sus adăugându-se şi fraţii Victor Tarcea şi Iacob Ianchiş, membri pe atunci în Biserica de pe strada Carpaţi. Acceptul fratelui Ezechel Suciu, membru al Bisericii de pe strada Albini de a fi pastor al noii Biserici a constituit un factor hotărâtor pentru înaintarea lucrării.
– Amenajarea spaţiului de adunare în casa cumpărată pe str. Crişului la nr. 9 a fost prilejul ca mulţi din cei necunoscuţi să-şi afirme dragostea pentru lucrarea ce se contura, aşa că numărul fraţilor voluntari a fost peste aşteptări.
Aşa a fost posibil ca la data de 11.11.1990 să aibă loc primul serviciu de închinare a Bisericii Penticostale nr. 7 Cluj, numită mai târziu SPERANŢA.
Toată slava se cuvine doar Domnului pentru asta!

(Preluare si adaptare dupa buletinul informativ al bisericii editat de Ionica Avram).

3 Comentarii

  1. cllod decembrie 5, 2008
  2. Vasile Tomoiagă decembrie 5, 2008
  3. Damse Mircea iunie 24, 2009

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.