Hristos a Înviat!

(extras din Buletinul Informativ al Bisericii Penticostale Speranţa, 21-27 aprilie)

He is Risen!

În lipsa statuilor atât de prezente la alte popoare, evreii se folosesc într-un mod extraordinar de puterea cuvintelor.
“EL NU ESTE AICI – PENTRUCĂ A ÎNVIAT”…. este inscripţia pe care am fotografiat-o pe uşa mormântului din dealul Golgota, în care se presupune că a „odihnit” trupul lui Isus timp de câtevaze ci de ceasuri.
Nu pot să uit mulţimea pietrelor răsărite parcă odată cu florile de primăvară, dintr-un sol sărăcăcios, pietre ce poartă săpate cuvintele marelui împărat David „RUGAŢI-VĂ PENTRU PACEA IERUSALIMULUI”. Fără cuvinte, kilometrii de sârmă ghimpată omniprezenţi în călătoria noastră, m-au convins să mă rog fierbinte pentru acest oraş…
Nu pot să uit cum, marcat până la plâns de dovezile inimaginabilei cruzimi de care este capabil omul fără Dumnezeu, de durerea unui popor ce plânge şase milioane de victime ale Holocaustului, am stăruit cu privirea asupra promisiunii lui Dumnezeu rostită prin profetul Ezechiel, şi scrisă ca mărturie pe zidul alb muzeului: ”VĂ VOI AŞEZA IARĂŞI ÎN ŢARA VOASTRĂ, ŞI VEŢI ŞTI CĂ EU, DOMNUL, AM VORBIT ŞI AM ŞI FĂCUT…” Măreaţă pro misiune şi cât de evident împlinită!
Nu pot să uit mozaicurile aurite, lucrate cu măiestrie în diverse biserici, pe care am citit: „TATĂL NOSTRU CARE EŞTI ÎN CERURI…” sau „FERICE DE CEI…” sau „MI SE BUCURĂ INIMA…”.
Deşi aşezate pe un lemn obişnuit, cuvintele din fotografia de sus mi-au produs cea mai mare bucurie. Ce bine că n-am găsit o raclă cu moaşte la care să vărs o lacrimă! Lacrimile mele sunt de bucurie că Salvatorul meu nu a rămas prizonierul mormântului, că stă lângă Tatăl şi mă aşteaptă să mă alătur în bucuria veşnică. Da, de asta mă bucur, sunt fericit, şi vreau să te bucuri şi tu cu mine – HRISTOS A ÎNVIAT!!!

Ionică Avram

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.