SUVERANITATEA LUI DUMNEZEU

(extras din Buletinul Informativ al Bisericii Penticostale Speranţa, 12-18 mai)

Lucrând cu oameni bolnavi de cancer, nu am putut să nu îmi pun întrebarea: ce mă face pe mine diferit faţă de acei oameni? Sunt eu mai bun? Sunt mai moral?

Răspunsul a fost uşor de găsit: nu sunt nici mai bun, nici mai moral decât acei oameni care sunt într-un pat de terapie intensivă. Singurul lucru care mă ţine în picioare este bunătatea şi îndurarea lui Dumnezeu şi poate nimic altceva nu mă opreşte ca mâine să fiu în locul lor.

Dumnezeu este suveran şi El are în control toate lucrurile. Oricâte furtuni şi probleme ar veni peste noi, să nu uităm că avem un Mijlocitor la Tatăl: Domnul Isus Hristos. Să încercăm să rămânem lângă El indiferent de circumstanţele vieţii şi să nu uităm că, dacă astăzi suntem pe vârful muntelui, mâine putem fi în vale… Să simţim alături de fraţii noştri aflaţi în suferinţă, să încercăm să ne punem în situaţia lor; am găsi noi soluţii mai bune?

Suntem noi mai buni sau mai iubiţi de Dumnezeu? În Evanghelia după Luca, în capitolul 13:1-2, găsim scris că, în vremea Domnului Isus, au venit unii care aduceau o veste, cum că nişte Galileeni pieriseră ucişi de Pilat. La auzul veştii Isus îi întreabă: „Credeţi voi că aceşti Galileeni au fost mai păcătoşi decât toţi ceilalţi Galileeni, pentru că au păţit astfel?” Cu siguranţă nu erau!

Domnul Isus ne cheamă la o predare totală în braţul Lui. Ne cheamă sa-L lăsăm pe El să ne călăuzească vieţile şi să ne modeleze chiar dacă asta uneori doare…

Domnul să ne ajute să rămânem statornici indiferent de circumstanţe!

Gabi Bâlc

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.