Noll, Mark A., The scandal of the evangelical mind (Scandalul minţii Evanghelice), Grand Rapids, MI: Eerdmans, 1994
Cartea oferă o analiză critică a vieţii intelectuale a Evanghelicilor din Statele Unite ale Americii. Cititorul român ar putea trage mari foloase din acest studiu, dat fiind influenţa pe care evanghelicalismul american a avut-o şi o are asupra celui românesc.
Problema nu este doar să câştigi suflete ci şi să salvezi minţi. Dacă câştigi lumea întreagă dar îi pierzi mintea, vei descoperi în curând că nu ai câştigat lumea. Ba mai mult s-ar putea să descoperi în curând că ai pierdut lumea. (p. 26).
De dragul unei mai mari eficacităţii în mărturia pentru Hristos însuşi, cât şi pentru propriul nostru bine, Evanghelicii nu-şi pot permite să continue să vieţuiască la periferia existenţei intelectuale responsabile. (Charles Malik, citat în p. 26)
În mos inevitabil, acolo unde şcolile Protestante au fost cele mai puternice, Rerofoma Protestantă a avut cel mai mare impact. (p. 37)
Adevărata cunoaştere este consistenţa şi acordul ideilor noastre cu ideile lui Dumnezeu. (Jonathan Edwards, citat la p. 50)
Evangelicii îşi permit să aibă o tendinţă docetică când credem, fără judecată, că de vreme ce „lumea aceasta nu este casa mea” nu este important să învăţăm despre lume, despre structura societăţii umane şi despre potenţialul creativităţii umane. (p. 54)