Petiţie împotriva unei posibile rezoluţii pro căsătorii homosexuale în statele membre ale Consiuliului Europei

Site-ul Catholic World News raportează că Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a votat în favoarea unei rezoluţii neobligatorii (non-binding) care cere naţiunilor europene să includa avortul ca drept al omului. Se pare ca Adunarea va vota în curând o rezoluţie care face un apel pentru legalizarea căsătoriile homosexuale.

Centrul European pentru Lege şi Justiţie, o firma de avocatura internaţională dedicată protecţiei drepturilor omului şi libertăţii religioase în Europa a adresat un memoriu către membrii Adunării Parlamentare, iar Alianţa Familiilor din România a creat o petiţie online prin care cetăţenii pot să-şi exprime dezacordul cu conţinutul presupusei rezoluţii.

Formularea petiţiei este puţin alarmista, declarând că „Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei urmează în curând să supună la vot o rezoluţie prin care se solicită legalizarea căsătoriilor homosexuale în toate cele 47 de state membre ale Consiliului Europei”. Aceste rezoluţii însă nu au putere de lege obligatorie pentru statele Consiliului, ci sunt recomandări. Totuşi, călătoria începe cu un prim pas, deci îngrijorările CELJ sau AFR pot fi justificate.

Memoriul Centrului European pentru Lege şi Justiţie poate fi citit aici [PDF].

Despre audierile parlamentarilor, academicilor şi reprezenţilor Asociaţiei Internaţionale a Lesbienelor si Homosexualilor în faţa Adunării Parlamentare se poate citi aici.

Doritorii pot să semneze petiţia pe site-ul petitieonline.ro.

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.