Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /home/clujulev/public_html/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14
Întâlnirea cu Dumnezeu – Clujul Evanghelic

Întâlnirea cu Dumnezeu

(extras din Buletinul Informativ al Bisericii Penticostale Speranţa, nr. 64, 29 iunie 2008)

Cred că nu este un lucru mai bun decât să începi dimineaţa cu gândul la Dumnezeu, şi să închei ziua tot cu El . Şi aceasta pentru că de la El avem viaţa, salvarea din robia păcatului şi doar El ne poate ajuta să fim învingători în fiecare zi.

Nu este vorba de un scurt „Doamne ajută”, când am ieşit pe uşă, sau de un simplu „Doamne îţi mulţumesc că m-ai ajutat şi astăzi” rostit seara la culcare. Este mai mult. Spre exemplu, Biblia vorbeşte în Ps. 92 în felul următor:

„Frumos este să lăudăm pe Domnul şi să mărim numele Tău, Prea Înalte Să vestim dimineaţa bunătătea Ta, şi noaptea credincioşia Ta…”

Întâlnirea cu Dumnezeu este, deci, lucru frumos, un eveniment aducător de pace şi confort lăuntric. Ea constă în a-L lăuda pe Dumnezeu, a enunţa calităţile Lui, ce a lucrat El în viaţa poporului Său şi în viaţa mea.

Apoi, întâlnirea cu Dumnezeu este şi o mărturisire a frământărilor interioare. De aceea, în urma rugăciunii se produce şi o descătuşare de îngrijorări, de nemulţumiri adunate.

Întâlnirea cu Dumnezeu este deci un lucru necesar şi frumos.

Şi chiar dacă simţim o oarecare indispoziţie înainte de a ne ruga, cred că e voia Domnului să trecem peste acest moment, şi să facem efortul iniţial de a ne închina Lui. Cu siguranţă nu vom rămâne dezamăgiţi. Domnul însuşi ne va mângâia, după ce începem să ne rugăm şi tot El este cel ce ne va răspunde.
” În ziua când Te-am chemat, m-ai ascultat, m-ai îmbãrbãtat şi mi-ai întãrit sufletul.” Psalmi 138:3

Radu Mureşan

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.