Comentariul medicului David Ille la cazul fetiţei de 11 ani rămasă însărcinată în urma unui viol

Este arhicunoscut cazul fetitei de 11 ani care a ramas insarcinata in urma unui viol, despre care s-a scris atata in ultima vreme. Din cauza dificultatilor legale de a intrerupe sarcina in Romania, ministrui sanatatii, Eugen Nicolaescu a dorit sa initieze o dezbatere publica pe tema legii avortului: „Poate că ar trebui să facem o modificare legislativă, în sensul de a se permite legal intervenţia medicului, în sensul de a întrerupe o sarcină, chiar dacă ajunge o formă foarte evoluată, în care fătul poate fi viabil. Ar trebui făcută o dezbatere publică, să vedem ce zic şi cetăţenii României, ce zic Biserica, politicienii. Toţi la un loc trebuie să participăm, să găsim o soluţie. Dar această latură de modificare legislativă trebuie să fie parte a societăţii româneşti, nu a unuia sau altuia” (Mediafax)

De remarcat ca ministrul a inclus si Biserica la lista celor care ar trebui sa participe la aceasta dezbatere. Nu stim cati din oficialii bisericilor evanghelice au avut un cuvant public cu care sa contribuie la aceasta dorita dezbatere, dar redam mai jos comentariul medicului clujean David Ille, presedinte al Fundatiei Clinica ProVita:

Nu va lasati amagiti si manipulati de o mass-media lipsita de obiectivitate. Cineva are interesul sa promoveze avortul inrautatind si mai mult aceasta trista realitate romaneasca. Ministrii „binevoitori” si plini de „compasiune” ne propun dezbateri publice, care dupa asteptarile lor, ar trebui sa faca mai permisiv avortul. Oare am uitat sau nu stim ca actuala noastra lege, una din cele mai permisive din Europa, ne face an de an campionii Europei la avorturi? In 1990 in Romania s-au efectuat 992 265 avorturi, ceea ce ne facea chiar campionii lumii la acest capitol.

Paradoxul la care asistam in prezent in Romania prin mediatizarea puternica a violului fetitei Vrinceanu este ca in numele “compasiunii” pentru fetita de rromi violata, suntem incurajati de presa sa marim numarul crimelor  prin avort. Ce ciudat! Cine este oare in spatele acestei monstuoase masinarii manipulatoare care se cheama presa? Ce demon ne spune ca solutia la un rau e unul si mai mare?

Oare nu putem sa ne aratam compasiunea pentru fetita Vrinceanu, adoptindu-i poate copilul in loc sa-l ucidem prin avort? Sau lipsa unei astfel de oferte ne arata de fapt adevaratele interese.

D-le ministru Nicolaescu, ar fi deosebit de binevenita o discutie pe legea avortului, dar asta ar fi logic sa duca in final la  mai bine pentru natiunea romana si nu la decimarea ei prin avort.

Avortul are riscuri de sanatate pentru  mama la orice virsta de sarcina, iar prelungirea perioadei permisive pentru avort creste exponential aceste riscuri. Consultati medicii care fac zilnic acest lucru si veti afla cum stau lucrurile.

E trist sa vezi ignorantul cu gura mare care castiga teren la public pe fondul tacerii celor informati care  numai nu catadisesc sa-si  infranga apatia si sa iasa la rampa dezbaterii. Drama este ca, apatia noastra de astazi va promova judecatorul nostru de maine.

Daca astazi nu ne pasa de valorile care se promoveaza in societatea noastra  si printr-un gest de scarba ne intoarcem capul in partea cealalta, maine, nonvalorile ne vor fi propriul judecator.

Cititi si pozitia Colegiului Medicilor din Romania vis-a-vis de ideea modificarii legii avortului.

Nici un comentariu

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.