Turneul Speranţa – Cu gândul spre cer

În 9 iulie, începând cu ora 19 a avut loc la Cluj-Napoca pe stadionul Ion Moina concertul evanghelistic „Cu gândul spre cer” al grupului Speranţa însoţit de mesajul pastorului Paul Negruţ. La 18:30 când am ajuns acolo, jumătate locurile erau deja ocupate. De la început s-a putut vedea că majoritatea participanţilor erau membri ai bisericilor evanghelice, în special tineri, care au reprezentat aproape jumătate din numărul participanţilor. Au fost câteva mii de persoane, inclusiv câteva zeci cu diferite handicapuri.

Evenimentul a fost popularizat prin anunţuri radio, în biserici şi prin afişe stradale pe porţile, gardurile sau geamurile caselor unde locuiesc evanghelici.

Mesajul de întâmpinare l-a avut Cornel Vereş, preşedinte al Comunităţii Baptiste de Cluj iar rugăciunea de început a rostit-o Relu Moldovan, preşedinte al Comunităţii Penticostale de Cluj, după care prezentatorul a anunţat programul serii, ce urma să se încheie cu mesajul lui Paul Negruţ care „va interpreta pentru noi Biblia”, formulă puţin cam neinspirată.

Deşi evenimentul a fost mediatizat în special ca un concert de muzică creştină, a fost intenţionat clar să aibă un impact evanghelistic, discursurile făcând referiri dese la „groapa păcatelor în care probabil unii se află acum”. Prezentatorul a spus că oamenii vor fi chemaţi nu la o religie ci la o credinţă vie în Dumnezeu şi la citirea Scripturii.

Mesajul introductiv a fost urmat de 10 cântări, 5 de laudă şi închinare şi 5 evanghelistice, după care a urmat mesajul biblic al pastorului Paul Negruţ, o predică de evanghelizare inspirată din Evanghelia după Luca (cap. 5:12-16), unde se istoriseşte vindecarea de către Isus a leprosului.

Pastorul a explicat că există trei tipuri de lepră: dureroasă, nedureroasă şi mixtă, apoi a folosit această metaforă lepră-păcat pentru a face ascultătorii şă înţeleagă că la fel cum doar Isus l-a vindecat pe acel lepros, la fel doar El îi poate vindeca pe păcătoşi de lepra sufletului, păcatul.

Corespondenţele spirituale ale celor trei tipuri de lepră ar fi (1) păcatul pentru care oamenilor le pare rău dar se întorc tot timpul la ele, (2) păcatul care nici măcar nu este conştientizat, când conştiinţa este complet adormită, şi (3) combinarea acestor două, când persoana alege păcatul, dar din când în când şi-l plânge, dar nu cu pocăinţă, ci cu un fel de melancolie.

Una din lecţiile care se poate învăţa din istoria vindecării leprosului, mai precis din faptul că Isus s-a atins de el, estă că lui Dumnezeu nu îi este greaţă de păcatele noastre, ci este dispus să ne atingă, să ne elibereze, să ne vindece de robiile noastre.

Mesajul s-a încheiat cu un apel pentru cei care „au fost străpunşi în cuget” de cuvintele rostite, să vină în faţa scenei, mărturisind public dorinţa lor de a se pocăi de păcat şi de a începe o viaţă de credinţă. Timp de mai bine de 10 minute, pe fondul unor cântări evanghelistice, aproximativ 150 de oameni au venit în faţă, mulţi din aceştia îngenunchind pentru rugăciune. Fiecare din cei veniţi au primit o cărticică, dacă am văzut bine Eşti sigur, scrisă de Petru Popovici.

Cei care au răspuns chemării au fost invitaţi să participe vineri seara (10 iulie) la biserica baptistă Evlavia din cartierul Grigorescu la serviciul religios realizat special pentru ei, în care să poată asculta şi înţelege mai mult din ce înseamnă umblarea cu Dumnezeu prin credinţă. De remarcat că deşi pe stadion procentul tinerilor se apropia de jumătate, între cei care au venit în faţă în urma chemării procentul a fost cam de 30%.

Unul din cele mai bune lucruri pe care credincioşii evanghelici din oraş le pot face este să poarte în rugăciune pe aceşti oameni, pentru ca alegerea lor să fie una de durată, consecventă, să fie începutul unui drum care se sfârşeşte în cer, şi nu doar o experienţă religioasă ciudată pe care să o uite sau de care să se ruşineze.

Cu gandul spre cer - Concert Speranta si mesaj evanghelistic Paul Negrut

Cu gandul spre cer - Concert Speranta si mesaj evanghelistic Paul Negrut

Cu gandul spre cer - Concert Speranta si mesaj evanghelistic Paul Negrut

Cu gandul spre cer - Concert Speranta si mesaj evanghelistic Paul Negrut

_Cu gandul spre cer - Concert Speranta si mesaj evanghelistic Paul Negrut

Cu gandul spre cer - Concert Speranta si mesaj evanghelistic Paul Negrut

Fotografii: Andrei Neamţu

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.