O prigoană contemporană

(extras din Buletinul Informativ al Bisericii Penticostale Speranţa, nr. 66, 13 iulie 2008)

O prigoană contemporană

Nu au existat vremuri în care creştinii să nu fie prigoniţi! Au existat doar moduri diferite în care prigoana s-a manifestat.

Unii au fost prinşi, bătuţi, ucişi în feluri diverse şi feroce, alţii, azi, sunt vânaţi şi riscă să fie prinşi şi încarceraţi în aşa numitele „vremuri liniştite” de prigonitori precum: pofta, comoditatea, egoismul, materialismul, compromisul, nesupunerea etc., fiind în pericolul unei morţi iminente şi deloc lipsită de dramatism.

Pentru unii prigoana făcea apel la teamă, teama de moarte, de suferinţă, în timp ce pentru ceilalţi, prigoana face apel la dorinţa după plăcere, după binele personal şi familial: „să trăiţi bine!”.

Unii erau loviţi în trupul lor, şi-şi purtau rănile în trup, pentru ceilalţi loviturile sunt lăuntrice, traumatismele sunt interne şi neobservabile în afară.
Unii erau ameninţaţi cu celule reci, umede şi mucegăite, alţii sunt ameninţaţi de singurătatea rece a captivităţii viciului care leagă cu lanţuri orice nădejde şi frânge viaţa din om.

Cei dintâi aveau parte de ameninţări, şantaje, tortură pentru a ceda, în schimb pentru ceilalţi, vorbim despre oferte îmbietoare şi variate, plăceri oferite la un „preţ promoţional”, gâdilări aproape irezistibile ale firii.

Unii aveau să întâlnească flămânde fiare cu colţi umezi şi fioroşi, alţii sunt în pericolul de-a fi rupţi în bucăţi, devoraţi de fiara firii din lăuntrul lor.

De fapt nu există creştin real care să nu aibă parte de prigoană, care să nu se simtă vânat, căci noi suntem în lume precum nişte „oi în mijlocul lupilor”, după cum ne-a învăţat însuşi Domnul. În vremuri ca şi acestea, suntem chemaţi să trăim pentru Hristos şi să murim pentru El asemenea înaintaşilor noştri, asemenea marelui „nor de martori”. Deocamdată aceasta nu implică sânge şi moarte fizică, însă implică cu siguranţă moartea faţă de noi înşine.

Doar printr-o astfel de moarte vom continua să trăim…

Ionuţ Benea

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.