Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /home/clujulev/public_html/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14
Nu neglija învăţătura! – Clujul Evanghelic

Nu neglija învăţătura!

(extras din Buletinul Informativ al Bisericii Penticostale Speranţa, nr. 74, 7 seotembrie 2008)

„Domnul te va face să fii cap, nu coadă; totdeauna vei fi sus, şi niciodată nu vei fi jos, dacă vei asculta de poruncile Domnului…”
Deuteronom 28:13

Am fost surprins să văd reacţia unor prieteni în momentul în care le-am spus că aştept cu nerăbdare să reîncepem şcoala (erau plini de uimire şi în acelaşi timp de nedumerireă. Meditând la reacţia lor, mi-am pus următoarea întrebare: care trebuie să fie atitudinea mea înaintea începerii unui nou an şcolar?

În istoria penticostalismului din ţara noastră s-a vehiculat foarte mult ideea că nu este important să faci şcoală. Acest fapt m-a îngrijorat şi mai mult când am auzit de unii care încă mai încurajează la aceasta tineretul. Îmi aduc aminte de ceea ce îmi povesteau anul trecut unii colegi de la teologie, despre această atitudine a unor fraţi din anumite zone ale ţării. De exemplu există locuri din ţară în care majoritatea creştinilor penticostali nu au absolvit nici măcar un liceu (nu mă refer la cei ce nu au avut posibilitateaă.

Sfânta Scriptură ne îndeamnă la profesionalism în tot ceea ce facem în primul rând prin valoarea literară pe care o posedă. De exemplu, cartea Geneza este un document arhaic estimat de oamenii de ştiinţă ca fiind de aceaşi valoare cu tiparul mesopotamian şi cel egiptean. Structura Bibliei, limbajul folosit de autorii ei cât şi personajele din relatările ei (ex.: Isus, Daniel, Pavel, famenul etiopian etc.ă ne transmit un mesaj clar nouă tinerilor şi nu numai: nu neglija învăţătura!

Trăim într-o societate care are tot mai multe „pretenţii” de la noi, iar datoria noastră este să le facem faţă cu brio. Să nu uităm, iubiţi tineri, că noi suntem revelaţia vie a lui Dumnezeu (2 Cor. 3:2) şi că avem datoria să-L reprezentăm cum se cuvine. Chiar dacă auzim foarte des că sfârşitul contează mai mult decât începutul, aş dori să nu uităm că dacă vom aveam un început bun ne va fi mai uşor să ajungem la acel sfârşit fericit.

Vă îndemn, iubiţi tineri, să cerem de la Dumnezeul nostru un duh de înţelepciune şi pricepere pentru ca în anul acesta să fim primii! Doamne ajută tineretul Tău! Amin.

Beni Mocan

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.