„Mie mi le-aţi făcut”: ajutor pentru copilaşul Robert Boicu

În 17 iulie 2008 primeam urmatorul email:

Boicu Robert

Boicu Robert, 25 sept. 2008

Buna ziua. Ma numesc Constantin Boicu, sunt din Codlea, Brasov, sunt casatorit si am doi copii. Am 35 ani, iar de anul trecut Dumnezeu a lucrat in familia mea intr-un mod minunat. Va trimit acest mesaj pentru-ca suntem in mare necaz, iar Dumnezeu lucreaza cu oameni si pentru oameni. Avem copilul cel mic de doi ani bolnav, a fost operat la Cluj, boala lui este cavernom portal si varice esofagiene. I s-a facut la operatie un sunt spleno-renal si multe alte. Avem multe datorii, suntem dati in judecata de banci iar salariul meu il opresc bancile la servici. Nu avem nici un venit iar lumea ne cauta sa le dam bani. Noi suntem crestini penticostali si saptamina aceasta ne-am botezat. Va rugam dati-ne un semnal daca ati primit mesajul. Domnu sa va binecuvinteze.

Sotia lui a revenit cu un mesaj, în 23 iulie:

Iertati-ma pentru insistenta, dar nu am primit niciun raspuns de la dumneavoastra iar eu ma simt foarte rau din cauza starii copilului. Sotul meu Costel se afla internat cu fiul nostru la Cluj. Astazi ii trimite la o clinica particulara pentru niste investigatii deoarece medicii nu isi dau seama de ce sangereaza in continuare. Va rog sa-mi dati un raspuns cat mai urgent posibil. Domnul sa va binecuvanteze.

Boicu Liliana si Robert

Boicu Liliana si Robert, 25 sept. 2008

Dupa câteva schimburi de emailuri şi un telefon dat, am mers personal să văd copilaşul şi să vorbesc cu tatăl lui, Costel. Prim mila făcută de un prieten familia a primit nişte bani cu acea ocazie, iar un grup de tineri de la Biserica Penticostală de pe Carpaţi le-au făcut o vizită.

Mama băieţelului a revenit în Cluj-Napoca ieri 24 septembrie, pentru o operaţie (după multe altele) pe care micuţul Robert, de doi ani şi jumătate, urmează să o aibă săpămâna viitoare. Din vizita pe care am făcut-o joi 25 septembrie familiei, care se află la Pediatrie 2 (str. Crişan) am aflat şi alte detalii despre acest scump băieţel.

După naştere a stat 3 luni în maternitate (în urma septicemiei pe care a făcut-o). La 3 zile după ce a venit acasă a trebuit să se întoarcă la spital pentru a fi operat de artrită la genunchiul drept. La o săptămână de la încheierea spitalizării pentru artrită a fost internat pentru hernie. La un moment dat a avut şi timpanul drept spart. A suferit şi de alte boli, pe care nu mi le-am notat, sau pe care nu le-a amintit mama copilului. Cavernomul portal de care suferă permanent Robert a dus la formarea varicelor esofagiene, de la care a făcut mai multe hemoragii, unele foarte puternice (despre una din acestea mama lui spunea că parcă tăiase porcul în casă). Până în iarna trecută, când au venit la Cluj pentru investigaţii şi pentru tratarea hemoragiilor, diagnosticele puse la Braşov nu au fost corecte, boala fiind una rară.

Boicu Robert

Boicu Robert, 25 sept. 2008

În ianuarie 2008 Robert a vomitat sânge şi a fost adus la Cluj, fiind operat în februarie de şunt splenorenal, ocazie cu care a fost şi diagnosticat corect (cu cavernom portal). Operaţia din feb. a costat 3500 de euro, bani luaţi împrumut. Familia Boicu mai are şi alte datorii, la mai multe bănci, de ordinul miilor de ron, împrumuturi făcute pentru tratamentul continuu din cei doi ani şi jumătate. Pe lângă acestea, din cauza ratelor mari făcute înainte de naşterea copiilor (Robert mai are o surioară, Bianca, de 5 ani şi jumătate) datorate în parte şi modului risipitor în care a trăit domnul Costel Boicu înainte de întoarcerea la Dumnezeu, banca îi reţine acestuia tot salariul. Liliana Boicu, mama copilului, a rămas orfană de mică. Cu toate acestea, e nevoie lunar de bani pentru medicamentele micuţului, alimentaţia specială şi testul Doppler care a trebuit făcut lunar (la Clinca particulară Artimed în Grigorescu), începând cu feb. 2008, test care costă 100 ron.

Robert şi mama lui vor fi în Cluj-Napoca cel puţin până marţi, 30 septembrie. Luni sau marţi urmează să fie operat de pietre la rinichi (da, suna incredibil, încă o boală?). Biserica penticostală unde sunt membri (Sfânta Treime din Codlea, pastor Botea Aurel) i-a ajutat uneori cu plata unor rate bancare, de cate 300 ron fiecare.

Familia Boicu are nevoie de ajutorul dumneavoastră. Robert are nevoie de rugăciuni şi de ajutor material. Sănătatea lui este precară, după atâtea boli şi operaţii, la doar 2 ani şi jumătate.

Îi puteţi vizita cât timp vor fi internaţi la Pediatrie II, Str. Crişan nr. 5, salon 46A. Sau puteţi vorbi personal la telefon cu ei:
Boicu Liliana: 0753-224.983
Boicu Costel: 0755-653.971

Update. Fam. Boicu mi-a trimis un cont pentru donaţii. Pentru nelămuriri puteţi suna la numerele de mai sus.

Contul este special pentru fam. Boicu şi doar el îl folosesc. Orice cont personal e blocat de bănci din cauza datoriilor.

Titular: Tamaş Virginia
CONT LEI R046BRDE080SV59962470800
CONT EURO R069BRDE080SV59962980800
SWIFT BRDEROBU
Pentru Boicu Liliana

Contact:
Boicu Liliana şi Costel: 0753-224.983
Adresa: Str. Chimiştilor nr. 3, ap. 116, loc. Codlea, Jud. Braşov

„Adevărat vă spun că, oridecâteori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie mi le-aţi făcut.”

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.