Dacă Dumnezeu este întodeauna cu noi, de ce este atât de greu de găsit?

(extras din Buletinul Informativ al Bisericii Penticostale Speranţa, nr. 85 din 23 noiembrie 2008)

“Dacă Dumnezeu este întodeauna cu noi, de ce este atât de greu de găsit?” este întrebarea care ne-o pune John Ortberg în cartea sa Dumnezeu e mai aproape decât crezi.

În stilul lui personal, cu multe exemple luate din viaţa cotidiană, John Ortberg încearcă să îşi conştientizeze cititorii de realitatea prezenţei lui Dumnezeu în cele mai mici detalii ale vieţii. Aşadar, autorul examinează un paradox frustrant al vieţii creştine – de ce, atunci când este atât de uşor să-L vezi pe Dumnezeu în lucrurile care te înconjoară (în copaci, păsări, natură), este atât de greu să-I simţi prezenţa, mai ales atunci când ai nevoie de El cel mai mult? Astfel, Ortberg încearcă să îi ajute pe creştini să descopere realitatea promisiunii lui Dumnezeu cel mai frecvent întâlnită în Biblie: „Voi fi cu tine!”

„A sta la picioarele lui Isus nu înseamnă să aştepti în mod pasiv”, consemnează autorul. Credinţa că Dumnezeu este prezent în orice loc, căutarea Lui pretutindeni în jurul nostru, încurajarea meditaţiei la Dumnezeu, activitatea de a-L vedea în fiecare dintre persoanele întâlnite sunt câteva dintre sugestiile autorului la lipsa noastră de sensibilitate faţă de prezenţa lui Dumnezeu. Deşi pot părea foarte familiare pentru unii, aceste sugestii împreună cu multe alte gânduri furnizează cititorilor o serie de idei şi activităţi pentru a începe să-şi schimbe modul de a-L vedea pe Dumnezeu în vieţile lor, tocmai în vederea aprofundării relaţiei cu El.

Dacă îţi doreşti să te apropii de Creatorul tău şi nu ştii de unde să începi, cartea „Dumnezeu e mai aproape decât crezi” de John Ortberg te va ajuta să îţi îmbunătăţeşti relaţia cu El.
Totodată, această carte se adresează şi celor maturi din punct de vedere spiritual, reuşind să aducă o viziune proaspătă asupra prezenţei lui Dumnezeu

Prezentare realizată de Anamaria PUŞCAŞ

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.