O carte de excepţie la Editura Aqua Forte: din nou Philip Yancey cu sufletul rămas în viaţă

Philip Yancey – binecunoscutul jurnalist american, autor al cărţii Where is God when it hurts? (tradusă şi în româneşe sub titlul Unde e Dumnezeu când sufăr?) devine tot mai cunoscut în mediul evanghelic, mai ales al Clujului, graţie eforturilor inspirate ale Editurii Aqua Forte care ne-a şi dăruit deja două titluri de marcă ale aceluiaşi autor:

Acum, ca o avanpremieră la Naşterea Domnului, editorul Voicu Bojan ne oferă un nou titlu semnat de Philip Yancey: Soul Survivor.

Philip Yancey

Philip Yancey. Photo: zondervan.com

Traducerea în limba română ar putea părea unora, la o primă şi grăbită privire, că nu e cea mai inspirată – Cu sufletul rămas în viaţă. Probabil că aş fi căzut în aceeaşi greşeală dacă nu aş fi avut prilejul de a o şi citi şi, astfel, de a mă întâlni cu şansa de a înţelege în detaliu drama prin care autorul a trecut. Dacă nu ar fi fost vorba de cei 13 maeştri spirituali, cum îi numeşte el pe acei minunaţi oameni de la care a învăţat şi în ale căror scrieri şi vieţi a găsit puncte de reper solide, creştine, cu siguranţă că autorul nu ar mai fi putut rămâne Cu sufletul rămas în viaţă. De la Tolstoi la G.K. Chesterton, de la Dostoievki la Martin Luther King Jr. şi de la Annie Dillard la Mahatma Gandhi, Yancey îşi poartă cititorul pe potecile adeseori spinoase, sălbatice chiar, dar incredibil de pline de farmec şi fascinante ale experienţelor personale ale acestor unici oameni cu Isus Hristosul istoriei, care se dovedeşte şi contemporanul sufletului nostru. Cum altfel să fi reuşit să supravieţuiască într-o Americă a segregaţiei rasiale, într-o bisericuţă din sudul orgolios, în care de la amvon se predica iubirea, iar din sală se aduceau măriri Domnului, în vreme ce aceleaşi „feţe palide” îşi puneau seara glugile de Ku Klux Klan şi plecau la vânătoare de negri, pentru ca spre miezul nopţii să îşi poată odihni liniştiţi, cu conştiinţa împăcată, capul pe pernă?

Cartea lui Yancey este, dincolo de cadrul autobiografic pe care îl sugerează doar ca un pretext, de altfel credibil şi real, o mărturisire plină de patos a aventurii spirituale pe care, asemeni lui, oricare dintre noi o putem avea întâlnindu-ne cu spiritul unor oameni de calibru care au găsit în Hristos şi în învăţăturile Sale steaua polară a existenţei lor.

Cartea urmează să iasă chiar în zilele următoare de la tipar.

V-o recomand, aşadar, din toată inima, încă aburindă şi înmiresmată nu atât de cernelurile tipografice, cât de mireasma dătătoare de viaţă a Celui care a venit să ne dea viaţă şi să ne-o de din belşug.

O puteţi comanda direct pe situl editurii (aquaforte.com) prin email (comenzi@aquaforte.com) şi tel/fax: 0264 433263, 0744 524855 [Orange], 0721 021177 [Vodafone].

Un mai frumos şi plin de Hristos cadou nici că vă puteţi oferi vouă şi celor dragi de Naşterea Domnului!

Silvian Guranda
Biserica Baptistă Nr. 3 (Iris), silvianguranda&gmail.com (inlocuiţi & cu @)

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.