Mirarea despre succesul bisericii Redeemer în oraşul New York

Citatul de astăzi este din cartea The Reason for God (Raţiunea credinţei în Dumnezeu) de Timothy Keller PhD, pastor al Redeemer Presbyterian Church în New York City.

Un vizitator al bisericii Redeemer (probabil necredincios) este uimit să vadă că există o biserică care ţine la doctrinele fundamentale ale creştinismului, are membralitate foarte mare (peste 4000 de participanţi) într-un oraş atât de secular, şi totuşi, oamenii sunt atraşi nu de muzica de avangarda, monitoare video, drame, sau alte spectacole care îţi iau ochii. La sfârşitul serviciului divin, participantul îşi exprimă mirarea pastorului Tim Keller. Iată cum răspunde acesta:

L-am îndrumat spre nişte artişti care veneau la Redeemer de ceva vreme. Ei i-au sugerat să se uite sub aparenţe. O persoană a spus că diferenţa dintre Redeemer şi alte biserici era profundă, şi consta în „ironie, caritate şi umilinţă.” Ei au spus că la Redeemer lipseşte limbajul pompos şi înalt sentimental pe care l-au găsit emoţional manipulativ în alte biserici. În loc de asta, oamenii de la Redeemer se comportă cu alţi oameni cu auto-ironie graţioasă (gentle, sefl-deprecating irony). Nu numai asta, dar credinţele sunt ţinute aici cu caritate şi cu smerenie, făcându-i pe locuitorii Manhattan-ului să se simtă incluşi şi bine-veniţi, chiar dacă ei nu sunt de acord cu unele din credinţele din Redeemer. Dar cel mai mult, au spus ei, învăţarea şi comunicarea la Redeemer este inteligentă şi nuanţată, arătând sensibilitate acolo unde erau ei sensibili.

The reason for God, pp. 43-44

Recomand cartea tuturor pastorilor şi lucrătorilor din mediul urban.  Alături de autori precum Marc Driscoll şi Raymond Bakke, cărţile lui Timothy Keller ar trebuie să fie incluse în arsenalul oricărui creştin interesat de misiunea urbană. Dumnezeu aduce oamenii la oraş, spune Ray Bakke, şi stundenţii în Cluj-Napoca, am putea adăuga. Sutem gata să le facem cunoscută evanghelia şi acestora, sau rămânem focalizaţi pe misiunea la sate?

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.