Strâng Cuvântul Tău…

(extras din Buletinul Informativ al Bisericii Penticostale Speranţa, nr. 87 din 7 decembrie 2008)

Cu ce ne alimentăm? Cu toţii ştim că orice maşină merge conform combustibilului de care are nevoie şi cu cât combustibilulul este mai bun şi de calitate, maşina respectivă merge mai bine. Nu vreau să vorbesc nici despre maşini nici despre alimentaţie sănătoasă, fizic vorbind, ci vreau să vă provoc să ne gândim cu ce ne-am hrănit mintea şi mai adânc omul dinăuntru, în ultimul timp.

Zi de zi suntem supuşi imaginilor, reclamelor, afişelor, muzicii din staţiile de autobus, informaţiilor din ziarele zilnice de dimineaţă. Toate aceste lucruri pătrund foarte repede în minţile noastre, adeseori fără să vrem şi ne trezim de exemplu la sfarşitul zilei că fredonăm o reclamă ce am auzit-o de dimineaţă. Este bine că suntem informaţi şi sunt de acord cu asta, dar nu tot ceea ce ni se dă să consumăm este si sănatos, de aceea trebuie să filtrăm ceea ce ni se oferă.

Un sistem de apărare sau control in privinţa aceasta este citirea, meditarea si învăţarea de versete, maxime, cântări care să ne întărească, să ne zidească şi să hrănească mintea fiecăruia ca atunci când ni se vor oferi „fast-food-uri” ieftine, mintea noastră să nu dorească decât lucruri cu greutate.

Acesta este motivul pentru care trebuie să căutam zilnic Cuvântul lui Dumnezeu pentru noi şi să lăsăm ca Duhul Sfant să ne impregneze mintea şi inima cu adevărul Său, pentru a avea în noi imagini şi hrană de la Dumnezeu şi nu de la oameni.

Consumul excesiv de televizor, internet şi „materiale ieftine” dăunează grav omului dinauntru.

Mona Rus

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.