Din blogosfera evanghelică clujeană (săptămâna 5-10 ianuarie)

Alergătorul cu făclie: Viteza ucide: tragedia ultimului mohican

„Pasiunea este păcatul tinereţii. Mândria este păcatul vârstei mijlocii. Prejudecata este păcatul celor vârstnici.”

Pasiuni? Da! Se pare că păcatul tinereţii este PASIUNEA. Nu mă refer la pasiune în sensul atracţiei sexuale a indivizilor tineri, ci la pasiune ca energie ce acţionează cu nesăbuinţă.

Balta mea de picurat idei: Noaptea care marchează

Anul acesta cred că am ajuns destul de mare încât să mă lase parinţii singură în casă! Anul acesta ca niciodată am simţit că trebuie să stau acasă. La cald. În linişte. Gustând gusturi de care mi-a fost dor. Gândind gânduri care-mi vor fi provocat alte doruri.
Vă invit aşadar să priviţi la revelionul meu, „singură” în casă, pe strada Colinei la numarul 11.
La ora
21:35 pun la cuptor o tavă mare de apple crumble.
[…] 06:37 îmi trag plapuma peste cap. Nu pot să nu ma gândesc la cei pe care i-am pierdut in 2008. Şi o, Doamne, numai tu ştii ce ne aşteaptă ân 2009.
Mă intorc pe cealaltă parte. Recunoscatoare şi încrezătoare, încep 2009 cu unul dintre cele mai bune, calde, liniştite şi liniştitoare „Revelioane” de până acum. Cu pofte, cu oameni, cu foc, cu mine, cu gânduri, cu rugăciuni, cu speranţe, cu împliniri, cu vi…

Office of strategic contemplation: Frakenstein’s monster?

Scriam cu  câteva săptămâni în urmă despre posibila aducere la viaţă a mamutului lânos. New Scientist anunţa că unele creaturi în prezent dispărute ar putea fi readuse la viaţă în viitorul nu prea îndepărtat. Însă, spun ei lucrurile nu sunt chiar atât de simple în a transforma mesajul genetic purtat de ADN şi descifrat de oamenii de ştiinţă. Ei spun că pentru a readuce la viaţă o creatură este nevoie de ADN-ul complet al acesteia.
[…] Singura problema reală: să-L convingă pe Dumnezeu să adauge ingredientul fundamental – suflare de viaţă.

Alergătorul cu făclie: Şcoala Biblică Elpis: un proiect „basic” pentru tinerii Bisericii Speranţa

Începuturile de an sunt un prilej prilenic atât pentru oameni: bărbaţi şi femei, cât şi pentru organizaţii de a-şi face planuri şi a-şi propune scopuri mici sau mari. Importantă este şi strategia de implementare a acestora cu paşi mărunţi în practica vieţii curente, altfel ele devin doar proiecte pe hârtie.

Un vis mai vechi al liderilor şi pastorilor Bisericii Speranţa din Cluj Napoca, un vis născut acum 19 ani, după cum ne-a mărturisit pastorul Bisericii, Ghiţă Amza, în discursul inaugural, a luat fiinţă în data de 10 ianuarie 2009. Este vorba de Şcoala Biblică Elpis – care şi-a găsit cadrul şi forma în sânul bisericii mai sus amintite. Un pas mic, dar hotărât de a veni în ajutor generaţiei care se ridică (generaţia C), dar şi o metodă de a folosi resursele puse în slujba bisericii de un grup de tineri dedicaţi acestui scop: pastor de tineret Ionică Avram, Cristi Borz, Ionuţ Benea şi Marcel Şaitiş.

Notă: Inspirat din seria „Din blogosfera evanghelică” realizată de Alin Cristea pentru blogul România Evanghelică. Exemplu: Din blogosfera evanghelică – ianuarie (1)

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.