TULBURĂTOARELE DESCOPERIRI ALE HARULUI

(extras din Buletinul Informativ al Bisericii Penticostale Speranţa, nr. 92 din 11 ianuarie 2008)

Cunoscut autor creştin Philip Yancey, scrie această carte despre HAR, “ultimul cuvânt dintre cele care spun totul”, cuvânt care şi-a păstrat nealterată prospeţimea de-a lungul vremii.

“Harul se manifestă în ipostaze într-atât de variate încât mi-e greu să-i găsesc o definiţie. Îmi asum, cu toate acestea, îndrăzneala de a-i defini natura în relaţie cu Dumnezeu.

Prin har se înţelege faptul că nimic din ceea ce am înfăptuit nu-L poate determina pe Dumnezeu să ne iubească mai mult- la oricâte eforturi spirituale şi privaţiuni am recurge, dincolo de orice cunoştinţe dobânditeîn cadrul seminariilor ori a şcolilor teologice, în pofida oricăror cruciade purtate în numele unor cauze drepte.

Pe de altă parte, prin har se înţelege faptul că nimic din ceea ce am înfăptuit nu-L poate determina pe Dumnezeu să ne iubească mai puţin- oricât de vinovaţi ne-am face de rasism, trufie, pornografie, adulter, chiar crimă.”

Autorul atrage atenţia asupra înstrăinării de har, pericolul ce-l paşte pe oricare creştin vorbind apoi despre iertare, ca “mijloc de-a întrerupe înlănţuirea fatidică a învinuirii şi a durerii, eliberându-ne de cercul vicios al înstrăinării de har.”

De ce să iert? Pentru a mă dezlega de cel de care sunt înlănţuit prin neiertare, dar şi pentru a rupe lanţul vinovăţiei care a ajuns să sugrume conştiinţa făptaşului!

Străduinţă sau HAR… merite sau HAR… Legalismul – principal stăvilar pe albia HARULUI, abuzul de HAR , iată câteva teme la care suntem provocaţi să medităm citind această carte.

I.A.

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.