Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /home/clujulev/public_html/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14
Citatul de duminică seara: paradoxul dărniciei – Clujul Evanghelic

Citatul de duminică seara: paradoxul dărniciei

„Bisericile care se daruiesc găsesc un sprijin mai mare şi mai viguros [din partea membrilor]” a spus Allen Walworth, preşedinte al Generis, o companie din Altanta care oferă consultanţă bisericilor pentru găsirea de fonduri (fund-raising). „Dacă o biserică pare că se slujeşte şi se protejează pe ea, o să cadă destul de repede (în materie de fonduri) când membrii îşi vor face alagerile dificile [despre cum şi unde să-şi împartă banii].”

Prima Biserică Prezbiteriană din Dallas este parte a unei linii lungi de biserici protestante şi catolice care accentuază faptele bune. Această etică a fost îmbrăţişată mai recent de pastorii evanghelici mai tineri care spun că membrii [bisercilor] lor sunt mai interesaţi să facă voluntariat la cantinele ce oferă supă decât să particpe la serviciul religios într-o biserică nouă şi strălucitoare.

Un exemplu este Comunitatea Imago Dei din Portalnd, Oregon, o biserică care îşi are întâlnirile într-o sală de liceu închiriată, şi care înscrie voluntari care să combată ratele mari ale abandonului şcolar din oraş. Acum câţiva ani biserica a pornit Conspiraţia Adventului, îndemnând insistent membri să nu mai trimită „daruri de Crăciun fără sens” ci să-şi redirecţioneze resursele înspre scopuri cum ar fi furnizarea de apă curată africanilor.

Traducere după un material apărut pe site-ul msnbc.msn – Bisericile provocate de economia dură.

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.