Din nou acasă – Bun venit familiei Fodor!

(extras din Buletinul Informativ al Bisericii Baptiste nr. 1, ianuarie 2009)

În urmă cu 3 ani, am plecat din Cluj spre Filipine, neştiind prea multe lucruri despre  această ţară, dar fiind convinşi că Domnul ne cheamă să ne mutăm în Asia pentru o vreme.

Florin Fodor împreună cu familia

Florin Fodor împreună cu familia

În Manila, am locuit în campusul universitar al uneia din cele mai bune universităţi de teologie din Asia, interacţionând zilnic cu pastori sau misionari din aproximativ 15 ţări. De la aceşti fraţi credincioşi am învăţat multe lucruri despre modul în care creştinismul se dezvoltă ca religie minoritară în ţări ca Nepal, China, Pakistan, India, sau Indonezia. Nu de puţine ori, creştinii din aceste ţări sunt persecutaţi, unii din ei plătind cu viaţa pentru curajul lor de a recunoaşte că sunt urmaşi ai Domnului Isus.

Activităţile şcolare ne-au ocupat o mare parte din timpul nostru zilnic. Cursurile şcolii au pus un accent în 3 domenii: pregătire teologică, antrenare în lucrare, şi dezvoltare personală a fiecărui lucrător. În lucrare, am avut numeroase oportunităţi să slujim fraţilor din Biserică sau celor din afara ei. Prin diferite proiecte misionare, am propovăduit Evanghelia deţinuţilor din închisoare, săracilor de la marginea Manilei, studenţilor, profesorilor sau elevilor de liceu. În bisericile evanghelice, am avut de mai multe ori ocazia să predic Cuvântul Domnului, să predau lecţii de şcoală duminicală la adolescenţi, sau să conduc grupuri mici de studiu biblic. Prin harul Domnului, în decembrie am primit o diplomă pentru absolvirea programului de masterat în teologie.

O binecuvântare specială pe care Domnul ne-a dat-o în Filipine a fost naşterea fetiţei noastre Irene, în iulie 2008. Am plecat din Cluj într-o „echipă” de 3 persoane şi ne-am întors acasă, prin harul Domnului, 4. Naşterea unui copil într-o ţară străină e un proces dificil, dar Dumnezeu a fost alături de noi. Fetiţa e sănătoasă şi aduce o mare bucurie familiei noastre.

Anii petrecuţi în Asia au îmbunătăţit mult viziunea noastra despre lucrarea Domnului şi ne-au lărgit perspectiva cu privire la împlinirea Marii Trimiteri. Au existat de asemenea multe provocări (traiul într-o cultură străină, perspectiva unor atentate islamiste, furtuni puternice regulate, etc.) dar, uitându-ne înapoi, vedem cum Domnul ne-a protejat paşii noştri.

1 comentariu

  1. ciprians ianuarie 24, 2009

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.