Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /home/clujulev/public_html/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14
„45 000 de euro costă până în prezent viaţă lui Robert”. Scrisoarea unei prietene a familiei Boicu din Codlea, Braşov – Clujul Evanghelic

„45 000 de euro costă până în prezent viaţă lui Robert”. Scrisoarea unei prietene a familiei Boicu din Codlea, Braşov

Actualizări:

  • 10 aprilie:  Costel Boicu este internat in spital de luni, 6 apr. 9 zile nu s-a putut ridica din pat din cauza durerilor de spate. Familia are nevoie de bani pentru mancare şi plata utilităţilor.

Familia Boicu are nevoie urgentă şi mă tem că permanentă de sprijin financiar. Detaliile sunt mai jos.

Pentru donaţii (Contul este special pentru fam. Boicu şi doar el îl folosesc. Orice cont personal e blocat de bănci din cauza datoriilor.):

Boicu Eugenia
BRD Codlea
Lei: RO68BRDE080SV68318580800
Euro: RO94BRDE080SV68319030800
Swift: BRDEROBU
Pentru Boicu Liliana

Contact:
Boicu Liliana şi Costel: 0753-224.983
Adresa: Str. Chimiştilor nr. 3, ap. 116, loc. Codlea, Jud. Braşov


Ştiu că cititorii acestui blog sunt obişnuiţi cu anunţurile sau informaţia jurnalistică fie ea evanghelică şi mai puţin cu invitaţii la a fi buni samariteni. Mai ştiu că nici un creştin nu este surd la strigătul văduvei, al orfanului, al celui flămând, al celui însetat, al celui din închisoare. Dărnicia şi milostenia nu sunt străine de dumneavoastră. Mai ştiu că e perioadă de criză când inclusiv binefacerile creştine primesc mai puţine sponsorizări, şi unele de-abia se descurcă. Nu cred că toate apelurile la binefacere sunt pentru oricine. Dar mă rog ca scrisoarea de mai jos să ajungă la acel căruia i-a fost scris.

Am mai scris despre Robert Boicu şi problemele familiei lui. I-am întâlnit din „întâmplare”, adică, providenţial. Unii din dvs. au dat din ce au primit pentru nevoile acestei familii greu încercate. Unii i-aţi vizitat la spital. Citind relatarea de mai jos a unei prietene a familiei Boicu din Codlea o să vă daţi seama că numai Dumnezeu este cu adevărat speranţa lor. Dar, cum bine ştim, Biserica este trupul lui Cristos, atât teologic/spiritual cât şi fizic/practic. Noi suntem mâinile care slujesc, picioarele care aleargă.

***

Zilele trecute m-a sunat Lili, mama lui Robert. M-a întrebat dacă pot să îi dau 10 lei că nu are ce să le dea la copii să mănânce.

Când a venit să îi dau banii, a zis cu lacrimi în ochi: „În Biblie scrie că copiii Domnului nu îşi vor cerşi pâinea, dar eu chiar asta fac acum.” Am încurajat-o şi i-am spus că în Biblie spune să ne ajutăm unii pe alţii şi că ea nu este o cerşetoare, ci sora mea în Domnul. Am împărţit cu ea şi mâncarea care o mai aveam prin casă, şi a plâns şi mai tare de ruşine şi durere.

A doua zi a venit iaraşi nu mi-a cerut nimic, a zis că are nevoie doar să vorbească cu cineva. Situaţia în care se află e disperată şi nu poate dormi nopţile, are coşmaruri şi singura ei speranţă e Dumnezeu..

Nu e vorba doar de Robert, care continuă să aibă probleme de sănătate, să aibă dureri groaznice din cauza pietrelor de la fiere. Nu doarme nopţile şi continuă să necesite tratament cu medicamente prea scumpe pentru posibilităţile părinţilor lui. Şi din cauza bolii, devine un copil dificil, capricios care nu are voie să plângă, deoarece riscă să i se spargă varicele esofagiene şi să facă hemoragie internă.

Aş vrea ca în acest e-mail să vă spun mai mult despre asta. De ce? Pentru că este de strigat după ajutor divin. Chiar numai EL poate face o minune să îi scape.

Lili a rămas orfană de mamă la 14 ani şi după un an şi de tată. A fost crescută de fraţii ei care nu au putut nici ei face prea mult. A crescut fără a putea fi sfătuită de cineva matur cum să îşi conducă viaţa şi puţinii bani. Apoi problemele de sănătate (tuberculoză în formă uşoară) şi sărăcia au făcut-o ca să facă împrumuturi enorme. S-a căsătorit şi are doi copii: Bianca şi Robert, un băieţel lovit de de naştere. Soţul a avut patima băuturii şi a fumatului. Băutura însă era cea mai rea deoarece cheltuia banii nici nu avea cum să fie lucid în decizii. S-au împrumutat de la diferiţi oameni, la toate băncile posibile, apoi, când băncile nu au vrut le dea bani, au rugat pe alţii le dea bani şi să se împrumute de la bănci, pentru ei.

Vestea cea mai bună este că ea este credincioasă şi apoi Domnul l-a scăpat pe soţ de băutură, şi nu numai, dar de 2 ani s-a întors şi el Domnul şi este însetat după cuvântul LUI chiar cu mai multă speranţă că EL îi va ajuta.

Din păcate, venitul lor lunar se rezumă la salariul soţului (care este oprit de bănci) şi de indemnizaţia de creştere a copilului handicapat, până în februarie anul aceata. Din ajutorul acesta trebuie trăiască şi să plătească datoriile. Ajutorul este în jur de 800 ron. Locuiesc toţi într-o cameră socială de cămin la care trebuie să plătească şi chirie, deşi au renovat-o cu banii lor şi au pus toate facilităţile, deoarece acolo nu era nimic, nici nici măcar fereastă (perete zidit).

Poate vă întrebaţi la cât se rezumă datoria lor?

Datoriile făcute de ei personal la bănci, înainte de naşterea lui Robert, pentru spitalizare când a fost tratată de tuberculoză şi ca să îşi plătească chiria şi facturile lunare: 75.000 ron – aproape 20.000 de euro.

Datorii făcute de alţii la bănci, pentru ei şi bani gheaţă datoraţi la diferite persoane, după naşterea lui Robert: 45 000 de euro sau dacă vă e mai uşor 180 000 ron.

E clar că vă întrebaţi, totuşi, pentru ce au făcut atâtea datorii. Aşa că am întrebat-o şi eu pe Lili. Răspunsul ei m-a blocat şi m-a făcut să o apreciez mai mult. Da, să o apreciez, deoarece este o mamă care îşi iubeşte copiii la nebunie, şi nebunia asta, a adus-o la sapă de lemn, dar a scăpat viaţa lui Robert.

„45 000 de euro costă până în prezent viaţă lui Robert”

Boicu Robert

Boicu Robert, 25 sept. 2008. Foto: Vasile Tomoiagă, Spitalul Pediatrie II, str. Crişan

Robert s-a născut aparent sănătos, dar după 2 ore de la naştere a început calvarul:

1. A intrat în septicemie (fără şanse de a supravieţui): globule albe scăzute drastic (nici o şansa de a trăi fără aceste globule care protejează corpul împotriva microbilor). Avea clar şi anemie mare. Organele interne erau mult mai mari decât normal şi erau toate bolnave, a făcut hemoragie internă; trombocitele nu existau ca să coaguleze sângele iar doctorii nu i-au dat nici o şansă. Interesul doctorilor de a-l salva creştea însă întotdeauna atunci când Lili scotea bani din bancă şi le dădea lor cu milioanele. Atunci îşi schimbau atitudinea şi încercau câte ceva. După multe lupte şi săptămâni de spitalizare, „şi-au dat seama” că ar exista un medicament super scump (15.000 ron – 3750 euro), comandat din străinătate, care, l-a salvat de la moarte. După aceea, tot în maternitate fiind, a făcut artrită la un genunchi. Perioada asta a fost de 3 luni de spitalizare în maternitate.
2. Când credeau că totul s-a terminat, după 2 zile a intrat iar în spital, deoarece a făcut hernie. A fost operat.
3. După ce credeau că au scăpat şi de asta, i s-a spart timpanul,
4. După asta, a fost descoperit cu transaminazele la ficat mărite, suspect de ciroză,
5. Apoi i s-au descoperit două spline în loc de una,
6. Are şi pietre la fiere,
7. Şi în timpul ăsta a făcut hemoragie internă de câteva ori din cauza varicelor esofagiene,
8. Între timp a fost operat din nou, i s-a scos una din spline şi i s-au  nişte vase de sânge undeva în zona ficatului, pentru că cele naturale erau blocate,
9. Şi încă o veste rea, au aflat că are o boală numită „cavernom portal” care poate face ca în orice zi din viaţa lui venele de sânge de la ficat să se spargă şi astfel să facă o hemoragie urmată de deces!!!

Si asta este doar un scurt sumar al unui chin de 3 ani de zile care continua.

Ştiu  am  mult  poate nu aveţi timp, dar am simţit  trebuie  explic  de  situaţia lor.

Aş avea nevoie de sfaturi, idei de la dumneavoastră. Altceva ar fi dacă poate cunoaşteţi o fundaţie sau chiar pe cineva bogat, sau … nu ştiu, orice, oricine care ar putea să-i ajute. Ar fi extraordinar, minunat.

Am putea oferi familiei acestea un trai sărac dar fericit, fără să mai fie alergaţi cu cuţitul pe stradă de cei cărora le sunt datori, fără să mai fie sunaţi non stop de către bănci şi daţi apoi în judecată, riscând închisoarea.

Lili spunea că nu îşi doreşte nimic de la viaţă, decât să îşi poată achita datoriile şi Robert să fie sănătos. Chiar dacă locuiesc într-un bloc fost cămin muncitoresc, rău famat, murdar, cu vecini care beau şi fac scandaluri şi bătăi zilnice; chiar dacă dorm toţi într-un pat şi/sau pe jos, într-o singură cameră, Lili a spus că e mulţumită, tot ce îşi doreşte este să nu mai aibă nici o datorie, ba mai mult, măcar să poată achita datoriile faţă de oameni, chiar dacă ar rămâne cu cele ale lor de la bănci.

Nu ca să le daţi ceva v-am scris, ci pentru că ştiu ca vă veţi ruga pentru ei, ci pentru că fiind prietenii noştri am simţit nevoia să împărtăşesc asta cu voi şi pentru că ştiind mai mulţi despre situaţia lor, poate va apărea în viitor o soluţie de la Domnul în faţă voastră … nu ştiu, habar nu am cum va fi, dar am simţit că Domnul mi-a zis să împărtăşesc cu voi asta. Şi puteţi şi voi să împărtăşiţi cu alţii.

Îi mulţumesc LUI pentru greutăţile prin care trec şi prin care nu trec. Îi mulţumesc LUI şi ştiu că oricând aş putea fi eu. Şi dacă aş fi fost eu … cred că nici nu aş mai fi rezistat atâta timp.

Vă mulţumesc aşa de mult că pot împărtăşi cu voi ce am pe suflet. Vă mulţumesc mult că vă rugaţi pentru mine şi pentru vecinele mele.

Şi din partea lui Lili şi a familiei sale, vă mulţumesc din inimă că v-aţi rugat şi i-aţi ajutat prin diferite căi.

Domnul să vă binecuvânteze în toate lucrurile.

Cu multă dragoste,

Alice

***

Cu prilejul unei slujbe, în auditoriul [bisericii unde predica Richard Wurmbrand] s-a asezat şi un cunoscut fabricant de postav. Richard vorbea tocmai de nemărginita grijă a lui Dumnezeu faţă de noi, pomenind şi de vrăbiile din evanghelii pe care Domnul Lumii le ştie, pe fiecare, când musafirul a intervenit pe neaşteptate:

– Dumnezeul dumitale, atât de grijuliu, îsi ţine slujitorii în haine atât de ponosite?

– Dumnezeul meu, a răspuns fără pic de surprindere pastorul, fără nici o poticnire, i-a poruncit demult fabricantului aici de faţă să-mi trimită stofă pentru un rând de haine noi, dar acest fabricant nici până acum nu s-a supus poruncii.

via

***

Boicu Liliana: 0753-224.983
Boicu Costel: 0755-653.971
Adresa: Str. Chimiştilor nr. 3, ap. 116, loc. Codlea, Jud. Braşov

Conturile familie sunt blocate, dar o prietenă de familie a deschis conturi în lei şi euro special pentru ei, şi le-au dat inclusiv cardul bancar (update 29 ian. 2009). Dacă aţi dori să-i ajutaţi dar sunteţi neîncrezători din pricina contului, sau aveţi alte reţineri, sunt sigur că Dumnezeu vă va arăta o altă cale. Poate aveţi drum prin Codlea. Poate cineva îşi va face drum prin Codlea. Poate că un înger îi va vizita şi îi va dezelega de datoriile cele mai presante.

Boicu Eugenia
BRD Codlea
Lei: RO68BRDE080SV68318580800
Euro: RO94BRDE080SV68319030800
Swift: BRDEROBU
Pentru Boicu Liliana

Vezi şi scrisoarea PDF actualizată a lui Alice, doamna care a scris si rândurile de mai sus.

3 Comentarii

  1. Andrei ianuarie 28, 2009
  2. Vasile Tomoiagă ianuarie 28, 2009
  3. Andrei ianuarie 28, 2009
  4. Pingback: Cat costa viata mea, mamico? « crestin total februarie 21, 2009

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.