Citatul de duminică seara: Nicusoare’s Blog

Vineri am dat de blogul unui creştin evanghelic penticostal (of, ce rău că nu mai trăim vremurile în care să spunem simplu creştin) clujean. Am mers la pagina Despre mine … foarte pe scurt să văd ce spune despre el autorul. Ceea ce am găsit cred că merită făcut cunoscut. Redau mai jos câteva pasaje, sperând că sunt destul de incitante pentru a vă convinge să exploraţi şi restul blogului, care este la început, dar pare promiţător.

Gândesc, deci exist!

Nu cred în imagini, ele înşeală. Cred în cuvinte, propoziţii, fraze. Credinţa vine în urma auzirii, oricât de urât ar fi ambientul… Nu suntem egali, nu am fost făcuţi la xerox, şi trăim într-o lume nedreaptă, care işi derulează ultimele file ale istoriei.

Sunt, încerc să fiu,  un creştin evanghelic, penticostal, neo-protestant, deci protestez.

Protestez în faţa ignoranţei poporului în care m-am născut, în faţa lacătelor cu care îi este legată mintea, inima şi imaginaţia.  Protestez faţă de îngustimea spiritului românesc, care având resurse mai mari decât multe alte popoare, nu a reuşit în atâtea multe secole să se ridice spiritual deasupra superstiţiilor şi obiceiurilor  fără rost.

Nu turcii sunt de vină, nici ruşii (deşi mulţi se regăsesc închistaţi încă în gândirea lor defectă). Suntem noi, eu şi tu, cei care ne conduc şi noi ăştia, prostimea, care ne lăsăm conduşi. Un orb conduce alt orb, a spus Mântuitorul. Cred că se referea la români, doar că nu a fost momentul atunci să precizeze.

Nu cred nici în sisteme, fie ele totalitare sau liberale. Votez pentru că sunt cetăţean, nu pentru că aş crede că cineva poate ajunge în fotolii oficiale fără să fie sau să se corupă. Cine se aseamănă se adună.

Şi totuşi.. nu sunt un pesimist cronic.

Cred în Dumnezeu, atotputernic, omniscient şi omniprezent şi în oamenii ce se tem de El şi îl respectă. Oameni ce, ca rezultat, respectă pe ceilalţi oameni, oameni ce şi-au câştigat calitatea de oameni prin stilul lor de viaţă. Sau.. vorba veche.. să fi om e lucru mare (oriunde ai merge la biserică de paşti şi de crăciun).

Mă bucur de viaţă, de oameni, cărţi, muzică, de natură şi tot ceea ce e frumos, curat şi drept.

nicusoare.wordpress.com

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.