A fost lansat site-ul Bisericii Creştine Baptiste Mănăştur (nr. 1)

În weekend am primit cu bucurie vestea că Biserica Baptistă nr. 1 din cartierul Mănăştur a completat prezenţa ei şi în spaţiul online. Îmi este o biserică dragă, fiind primul lăcaş evanghelic în care am păşit după apropierea mea de grupul All4Jesus (lider Răzvan Păcurar) în urma prieteniei cu un coleg de grupă penticostal. Asta a fost după o perioadă de intensă căutare după Dumnezeu şi după lectura transformatoare a Noului Testament. Acolo am şi primit botezul în anul 2 de facultate, fiind deci locul în care am luat contact cu cultura evanghelică.

Cei care au lucrat la site au făcut o treabă foarte bună, atât prin aspectul estetic cât şi prin conţinutul afişat până acum. Puteţi începe de la „De aici încolo Mănăştur” pentru un scurt istoric şi motivaţie a alegerii numelui care se încheie cu o trimitere la faima urbană a cartierului „Până aici Mănăştur, de aici încolo Noul Ierusalim.” Pe zidurile de pe Calea Mănăştur ţin minte că scria: „Până aici Cluj, de aici încolo Mănăştur”.

Însuşirea numelui de Biserica Mănăştur se pare a fi îndreptăţită istoric. Cartierul cu acelaşi nume găzduieşte numeroase biserici, inclusiv neo-protestante. Cu toate acestea, renumele primei biserici de acest fel a rămas. Deşi oficial, aceasta se numeşte Biserica Creştină Baptistă Nr. 1, numele folosit de cei mai mulţi dintre membri sau vizitatori (din întreaga ţară) este cel de Mănăştur. Orice încercare de a găsi un alt nume definitoriu, si cu o rezonanţă mai spirituală ar fi fost total neinspirată.

Gigi Cosman, pastorul principal al bisericii are şi el un cuvânt introductiv:

Declaraţia pe care o fac cu prilejul lansării site-ului bisericii noastre, este că strădania mea principală în lucrarea pe care mi-a dat-o Dumnezeu în Trupul Său, potrivit darului Duhului Sfânt, este să Îl onorez pe Dumnezeu depărtându-mă de fărădelege şi chemând pe toţi fraţii mei să privească acest scop ca primordial în viaţa lor şi a bisericii.

Nu aş fi deloc bucuros să acceadă la această pagină oameni care au de spus lucruri interesante şi atât! Nu aş dori să facem din această pagină de internet o culegere de folclor religios în care să încurajăm opinii. Bucuria mea ar fi să văd în tot ceea ce se postează strădania sinceră a oamenilor lui Dumnezeu de a contribui la această curăţire care implică separarea de fărădelege. Ar fi trist să prezentăm curente şi păreri, în loc să răspundem fiecare la chemarea la unitate a Fiului lui Dumnezeu: Şi mă rog nu numai pentru ei, ci şi pentru cei ce vor crede în Mine prin cuvîntul lor. Mă rog ca toţi să fie una, cum Tu, Tată, eşti în Mine, şi Eu în Tine; ca, şi ei să fie una în noi, pentru ca lumea să creadă că Tu M’ai trimes. Ioan 17:20-21

Ca observaţii diacriticele sunt prezente în articole dar lipsesc parţial în siglă şi la numele secţiunilor, iar pozele acestea cred că le-am mai văzut pe undeva 🙂

Colegilor şi împreună truditorilor spre calitatea internetului evanghelic le doresc să continue cel puţin la fel de bine pe cum au început.

bisericamanastur.ro

Alte site-uri ale bisericilor evanghelice din Cluj-Napoca: clujulevanghelic.ro/web/saituri

{Mulţumesc Milu şi Andreea.}

5 Comentarii

  1. anaa pintea noiembrie 30, 2010
  2. mihai ciupe iulie 10, 2011
  3. ana pintea noiembrie 9, 2011
  4. ana pintea noiembrie 10, 2011
  5. ana pintea noiembrie 10, 2011

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.