Marşul Tăcerii pentru valorile tradiţionale ale familiei

În urma organizării la Cluj-Napoca a Festivalului Internaţional Lesby de ong-ul Eşti Unică, deputatul PDL Mircia Giurgiu a iniţiat un marş al tăcerii dedicat valorilor creştine ale familiei. Marşul a fost organizat în calitatea de creştin a domnului Giurgiu, independent de partid, în semn de protest faţă de Festivalul Lesby.

La ora 13 erau adunate câteva zeci de persoane în Piaţa Unirii, punctul de plecare al marşului. Mircia Giurgiu a precizat din nou că este o iniţiativă personală, şi că propune ca marşul să fie pe pietonala de pe Eroilor cu oprire la Catedrala Ortodoxă unde să se spună o rugăciune şi să se aprindă lumânări.

Chiar dacă petiţia anonimă care cerea interzicerea unor lucruri inexistente (cum ar fi marşul lesby) are la această oră 3.354 semnatari, participarea la marşul tăcerii a fost destul de redusă, aproximativ 150 de persoane, unul dintre motive fiind probabil ninsoarea puternică ce a început la amiază.  Televiziunea creştină Credo TV au fost prezenţă şi ea, am înţeles că emisiunea lor dedicată acestui eveniment o să fie difuzată deseară la ora 8. Pro TV, Realitatea TV cât şi alte posturi vor difuza reportaje în această după masă.

L-am întrebat pe domnul Giurgiu ce părere are despre imoralitatea zilnică din vitrinele chioşcurilor de ziare, a site-urilor tabloidelor, a calendarelor sexy care se vand lângă caietele pentru copii în librării. A spus că este nevoie de legi ale consiliului local. Mi se pare că o astfel de lege există dar e deajuns să treci prin staţiile RATUC şi să te uiţi la vitrinele unor chioşcuri ca să vezi la câţi le pasă. Şi nu mă refer doar la vânzător, ci şi la trecătorul indiferent.

Articole de presă:

Mircia Giurgiu

La Catedrală s-a rostit rugăciunea Tatăl Nostru

Marşul s-a încheiat cu aprinderea unei lumânări

Vezi şi:

Fotografiile pot fi folosite dacă se specifică sursa.

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.