Din blogosfera evanghelică clujeană (10-31 ianuarie)

Blogul STIRI CRESTINE a trecut pragul de 100.000 de vizite
stiricrestine.wordpress.com

Scoala Biblica Elpis: un proiect pentru tinerii Bisericii Speranţa. Un vis mai vechi al liderilor şi pastorilor Bisericii Speranţa din Cluj Napoca, un vis născut acum 19 ani, după cum ne-a mărturisit pastorul Bisericii, Ghiţă Amza, în discursul inaugural, a luat fiinţă în data de 10 ianuarie 2009. Este vorba de Şcoala Biblică Elpis – care şi-a găsit cadrul şi forma în sânul bisericii mai sus amintite. Un pas mic, dar hotărât de a veni în ajutor generaţiei care se ridică (generaţia C), dar şi o metodă de a folosi resursele puse în slujba bisericii de un grup de tineri dedicaţi acestui scop: pastor de tineret Ionică Avram, Cristi Borz, Ionuţ Benea şi Marcel Şaitiş.
alergatorulcufaclie.wordpress.com

A fi barbat e o alegere – Beni Faragau a vorbit despre tentatia barbatului de a-si baga mainile pana la coate  in tarana, manat fiind de dorinta acerba de a aduce painea-n casa, pornind intr-un periplu prin Scripturi incepand din Geneza. Motivul  falimentelor  barbatilor de-a lugul istoriei devin astfel mult  mai evidente prin expunerea lui Beni Faragau: indragostirea de lapte si miere (a binecuvantarii din Tara Promisa), dar trecerea pe plan secund a Celui care este izvorul oricarei binecuvantari (a binecuvantarii trairii in Prezenta Sa).
ciprians.wordpress.com

Descopera… viclenia  – Cei de la Descopera se grabesc sa ofere publicului roman o noua spalatura de creier. Anunta cu  mare emfaza ca „Viata asa cum o stim, este produsa in laborator”. Cu toate acestea, in textul articolasului este scris foarte clar ca  ceea ce au obtinut cercetatorii „Nu este viata, sugereaza ei [ei insisi, cercetatorii]”. De ce trebuie sa exagereze chiar si atunci cand nu e cazul? Probabil doar pentru a tine isonul celor care vor neaparat sa nu accepte nicio posibilitate pentru aparitia supranaturala a vietii. Pana una alta, tin sa va reamintesc ca nu exista inca o definitie stiintifica  acceptata a vietii.
liftingshadows.wordpress.com

Traducerea Bibliei in ciuda problemelor globale – Vestile sunt bune in ceea ce priveste traducerea Bibliei. „Noi participam la marea accelelare a traducerii Bibliei in pace pe care biserica a vazut-o vreodata. Vedem de fapt, in realitate, multe programe de traducere create azi, cum nu au mai fost in istoria bisericii,” spune Bob Creson., presedintele Wycliffe Bible Translators.
stiricrestine.wordpress.com

Dureri de cap in Eden – Cercetatorii din Marea Britanie au aratat ca acidul acetil-salicilic (= aspirina) poate fi sintetizat de organismul uman. Substanta a fost gasita in corpul persoanelor care nu au luat acest medicament multa vreme. Aspirina se foloseste pentru reducerea durerilor si are efect antiinflamator… La inceputul istoriei omului, acesta a fost creat vegetarian (Genesa  1:29). Vedem astfel cum lumea pe care Dumnezeu a creat-o era intr-adevar „buna”, cei din Gradina Edenului neavand probleme nici macar cu o migrena!
liftingshadows.wordpress.com

Ce presupune noul an? – Au trecut doar 400 de ore si câteva minute de când s-a auzit Glasul inconfundabil al Marelui Vier, Domnul Isus Hristos care privind „smochinul” vietii mele si al dumitale, smochin care nu a adus rodul asteptat, s-a adresat Marelui Gospodar, Dumnezeu Tatăl spunâdu-i :”Mai lasă-i şi anul acesta…” Dacă nu ar fi zis El aceste cuvinte, eu nu aş fi în aceste momente unde sunt… Dar, cred că nici tu/dumneata nu ai fi…
calebn.wordpress.com

Şapte sfaturi pentru o sesiune de succes!! – 1.Pune întrebări bune 2. Fii creativ 3. Fă faţă îngrijorărilor 4. Memorează faptele cheie 5. Învaţă să-ţi placă ce faci 6. Administrează-ţi timpul corect 7.  În general: Propune-ţi să treci toate examenele!
fitzuicaincluj.wordpress.com

Inima de Tată a lui Dumnezeu – Duminică dimineața, Pastor Rareș a avut un mesaj foarte bun despre inima de Tată a lui Dumnezeu. Cei care am fost prezenți am simțit dragostea și mesajul de pace al Tatălui pentru noi, printr-o scrisoare din partea lui Dumnezeu, citită de Pastor Rareș.
caleacredintei.blogspot.com

Rugaciunea lui Rick Warren la investirea lui Barack Obama – Atotputernicule Dumnezeu, Tatăl nostru, tot ceea ce vedem şi tot ceea ce nu putem vedea, există numai prin Tine. Totul vine de la Tine, totul iti apartine, totul există pentru gloria Ta. Istoria este povestea Ta.
stiricrestine.ro

Muntele Măslinilor a devenit Betania
calebn.wordpress.com

Echipa noastră de Laudă şi Închinare – Deoarece menirea acestui blog este să ne cunoaşteţi mai bine şi să vă ţinem informaţi cu ceea ce face Dumnezeu în vieţile şi prin vieţile oamenilor din Biserica noastră, am vrea să vă facem cunoştiinţă cu echipa noastră (şi a Domnului) de Laudă şi Închinare.
caleacredintei.blogspot.com

Binecuvântarea generațională – Pastor Rareș a avut un mesaj despre felul în care Dumnezeu are în vedere să binecuvinteze credincioșia unui om până la al miilea neam. (Exod 20:6) În urma acestui mesaj, Biserica noastră a onorat credincioșia a 3 femei datorită cărora viețile noastre aparțin lui Dumnezeu. 3 bunici au influențat prin trăirea lor, prin rugăciunile și prin ascultarea lor, viețile multor oameni din Biserica noastră și din tot Trupul lui Hristos.
caleacredintei.blogspot.com

Domeniul blogului www.stiricrestine.wordpress.com devine www.stiricrestine.ro
stiricrestine.ro

Nu privi inapoi – Geneza 19:17  După ce i-au scos afară, unul din ei a zis: „Scapă-ţi viaţa; să nu te uiţi înapoi Să nu priviţi înapoi! .. strigă îngerul către Lot şi către ai lui. Ai lui erau doar nevasta şi cele două fete. Restul au rămas în Sodoma, vizionând Cronica Cârcotaşilor şi meciul serii în duplex pe acelaşi LCD. La auzul veştii că Dumnezeu va nimici cetatea au zâmbit respectuos şi au promis că vor ieşi afară la pauza de reclame.
nicusoare.wordpress.com

Toti vorbesc de cip-uri, 666, anticrist, pasapoarte satanice, apocalipsa – In ultima vreme, pe numeroase site-uri, bloguri, presa, a inceput sa se scrie tot mai mult despre aceste lucruri. Am ramas ingrozit de ceea ce am citit. Toata lumea se agita din cauza pasapoartelor electronice. De ce?
stiricrestine.ro

Biblia multilingva – Cluj Napoca este ultima localitate din România unde a poposit pentru o zi o Biblie tradusă in 66 de limbi în cadrul unei campanii internaţionale de încurajare a citirii Bibliei. Evenimentul a avut loc pe 31 ianuarie 2009 si a fost organizat de Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea împreună cu Asociaţia „Conştiinţă şi Libertate” şi Societatea Biblică Interconfesională din România.
liftingshadows.wordpress.com

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.