Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /home/clujulev/public_html/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14
Seminar cu Voicu Bojan despre compoziţie în fotografie – Clujul Evanghelic

Seminar cu Voicu Bojan despre compoziţie în fotografie

Voicu Bojan va vorbi marţi 17 feb. de la ora 18.00 pe Calea Turzii 11 despre

Compoziţia fotografică – instrument de comunicare şi control. Umbre, forme, puncte, cercuri, spaţii goale. Importanţa simbolică a elementelor din interiorul ramei. Echilibrul vizual şi calitatea luminii în fotografie. Scurtă analiză a unor imagini clasice. De la Velasquez la Bresson. Clarobscurul şi non-scharf-ul. Pictorialism. Ce se întâmplă în marginile cadrului? Cât de răspicat vorbesc de fapt obiectele care, aparent, tac într-o imagine? Cum vedem de fapt ceea ce vedem?

Povestea de mai sus va ţine maxim o oră şi jumătate. Participanţii sunt încurajaţi să aducă max. 5 imagini digitale care să fie privite prin prisma celor discutate, ca un soi de aplicaţie practică. Întâlnirea probabil nu va depăşi 3 ore. Participarea este liberă.

Copil din Maramureş. © Voicu Bojan

Copil din Maramureş. © Voicu Bojan

Voicu Bojan este editor şi traducător. Fotograf freelancer, absolvent al New York Institute of Photography, a publicat în diverse reviste, printre care LensWork, National Geographic România, Photo Magazine, Punctum, Descoperă, Esquire.

Este membru al Grupului 7 Zile din 2003 şi initiator al proiectului Diafragma9.

A predat timp de 2 ani un (anti)curs de fotografie la Facultatea de Teatru şi Televiziune din cadrul UBB, Cluj. Fotografiază ca voluntar pentru diverse organizaţii umanitare.

Site-ul său este voicubojan.com.

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.