Pledoarie pentru Cristos, de Lee Strobel

(extras din Buletinul Informativ al Bisericii Penticostale Speranţa, nr. 98 din 22 ianuarie 2008)

V-aţi îndoit vreodată de existenţa, moartea sau învierea Domnului Isus Cristos? Bineînteles, noi cei din Biserica Domnului, răspundem încrezători: nu! Totuşi, există momente chiar şi în viaţa unui creştin când acesta poate ajunge să nu mai creadă în Cel care l-a creat. Cartea “Pledoarie pentru Cristos” vă va răspunde întrebărilor, mai mult sau mai puţin legitime, cu privire la divinitatea şi existenţa lui Isus Cristos.

Există în vremurile în care trăim mulţi oameni care se întreabă dacă existenţa lui Dumnezeu este un mit sau o legendă, lăsându-se influenţaţi în cele din urmă de cultura păgână a lumii contemporane. Un astfel de om a fost şi autorul acestei cărţi – Lee Strobel, care datorită experienţei sale jurnalistice reuşeşte să se remarce în lumea mass-mediei.

După convertirea la creştinism, îşi utilizează experienţa de scriitor, compunând o lucrare bine documentată, riguros ştiinţifică, dovedind că Isus Cristos – Fiul lui Dumnezeu întradevăr a locuit pe pământ acum aproximativ 2000 de ani.

„Pledoarie pentru Cristos” este o carte de apologetică (parte principală a teologiei care are ca scop justificarea sau apărarea religiei creştine) prin intermediul căreia autorul construieşte un fundament solid şi de mare actualitate a istoricităţii lui Isus Cristos. Cartea este o pledoarie impresionantă, plină de suspans şi de mare exactitate, îmbinând informaţiile jurnalistice care deschid fiecare capitol, cu dovezile prezentate de savanţii intervievaţi.

În urma citirii acestei lucrări veţi descoperi şi mai mult că Isus Cristos nu este o figură pierdută în negurile istoriei şi că există o mulţime de dovezi ştiinţifice, recunoscute chiar de savanţi, care pot să dovedească veridicitatea credinţei noastre.

Strobel, ca fost ateu, ajunge la concluzia că „un ateu are nevoie de mult mai multă credinţa pentru a rămâne ateu decât pentru a crede în Isus”. Soluţia salvatoare a autorului îşi regăseşte ecoul în cuvintele Scripturii: „Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii a lui Dumnezeu” (Ioan 1:12)

Recomand această carte oricui este preocupat să mărturisească în jurul său despre lucrarea minunată pe care a făcut-o Dumnezeu prin trimiterea Fiului Său pe pământ. În plus, printre paginile cărtii veţi găsi o mulţime de dovezi în favoarea creştinismului biblic care vă vor întări credinţa. Orice spirit iscoditor, dar şi aceia care cred prin credinţă, ar trebui să citească această carte.

Puşcas Anamaria

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.