Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /home/clujulev/public_html/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14
Update Silvian Guranda – Clujul Evanghelic

Update Silvian Guranda

Primit prin mail de la Voicu Bojan.

(Pe scurt Silvian a mers la clinica din Augsburg si i s-au luat probe de sânge şi de ţesut pentru un diagnostic clar. În 27 martie se întoarce pentru rezultate şi stabilirea tratamentului.)

Dragi Prieteni,

Va multumesc tuturor celor care ati preluat apelul pentru Silvian si mai ales tuturor celor cunoscuti si anonimi care au trimis bani in contul sotiei lui. S-a realizat astfel un prim pas catre un diagnostic amanuntit al prietenului nostru ce sufera de boala Lyme. Cineva acolo sus il iubeste pe Silvian, dar nu-i uita nici pe prietenii lui de aici de jos.

Repet – intr-o lume aflata in evident derapaj pe toate planurile a reusi sa-ti ajuti aproapele sau departele e un privilegiu si un semn de normalitate. Batalia pentru viata lui Silvian e in toi, dar nici pe departe pierduta. Silvian s-a intors acasa si se pregateste de un nou drum in Germania. Mai jos, am editat pentru voi un scurt raport al vizitei medicale de la clinica specializata din Augsburg. Iata cuvintele lui Silvian:

Clinica.

Nu poţi nici măcar să încerci o comparaţie cu spitalul de infecţioase din Cluj… Bine-i zice „de infecţioase”, că e, într-adevăr, infecţios de-a dreptul!

Consult

Consultaţie în toată regula, mai bine de o oră, probabil o oră jumătate, minuţios realizată… istoricul bolii, întrebări de ambele părţi… Amabilitate, medicul e doritor să îţi explice, ce şi cum, nici un orgoliu la mijloc, nici secretomania şi condescendenţa pe care o întâlneşti la medicii noştri. Ăia nu se cred semizei. Îşi fac treaba bine şi se simt datori să îţi explice tot. Nimeni ofuscat. Eşti clientul lor, nu marfă de contrabandă, nici vacă de muls.

Analize

Se fac analize de ultimă oră, cu tehnologie pe măsură, aşa cum, mă asigura dr. Schwartzbach, „se vor putea face şi în România, peste 5-10 ani”. Nu ştiu de ce, dar chestia cu cincinalul nu m-a convins… Chiar poţi afla dacă scârba aia de căpuşă a mai pompat şi alte scârboşenii, pe lângă borrelii… Numele nici nu sunt cunoscute în România, pur şi simplu nu are rost să le cunoşti, dacă tot nu există în ţară (măcar) un laborator unde să le poţi depista: erlichia, bartonella, babesia (măcar ca a descoperit-o Victor Babeş la finele secolului al XIX-lea! – no comment)…

Reprogramare

Pe 27 sunt reprogramat. E zi de discuţie a rezultaelor analizelor şi de stabilire şi explicare a planului terapeutic. Poate va fi gata şi analiza de la nodulii pentru care am făcut biopsie, tot acum. După perioada critică de 5-10 zile de reacţii Herxheimer, aş putea continua tratamentul şi în ţară, dacă chiar s-ar găsi un medic să urmeze întocmai indicaţiile nemţilor şi planul lor terapeutic. Saună e şi în Cluj, gimnastică pot face şi acasă, sonoterapia o s-o înlocuiesc eu cu ceva, iar electroterapia cu vibraţia rugăciunii.

Multumiri

În rest, fac şi eu ce pot, cât mă duce capul şi cât mă ajută prietenii şi necunoscuţii care de acum îmi sunt deja vechi şi dragi prieteni şi cărora nu ştiu cum să le mulţumesc mai bine pentru dragostea şi solidaritatea lor!

Si eu va multumesc la fiecare in parte, ramineti pe-aproape. Cu drag, Voicu Bojan.

1 comentariu

  1. Ligia Dana Pazstor iulie 15, 2009

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.