Reportaj de la lansarea cărţii Speranţă pentru Europa

Nico Salcudean, Jeff Fountain, Liviu Mocan Foto: Vasile Tomoiagă

Nicoleta Sălcudean, Jeff Fountain şi Liviu Mocan. Foto: Vasile Tomoiagă

24 martie a marcat nu doar aniversarea a 100 de ani de la naşterea lui Richard Wurmbrand, ci şi lansarea în Cluj-Napoca a cărţii Speranţă pentru Europa de către autor, Jeff Fountain, la cafeneaua Quo Vadis, gazdă fiind Nicoleta Sălcudean. Am recunoscut printre participanţi pe sculptorul Liviu Mocan, Lucinel Dumitrăşcuţă, pastorul Mitraş Dudaş, vizionarul proiectului cafenelei Quo Vadis Jonathan Tame şi pe administratorul stiricrestine.ro, Vio Pop.

Jeff a prezentat câteva elemente biografice, după care a fost provocat să-şi expună motivele pentru care există speranţă pentru Europa.

Speranţa noastră este înrădăcinată în trecut, focalizată pe viitor astfel încât să putem fi activi în prezent. Baza speranţei este caracterul lui Dummnezeu Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt, şi promisiunile Lui. Din cauza acestor promisiuni noi trebuie să fim oameni cu aşteptări mari, „însărcinaţi” cu viitorul lui Dumnezeu, având datoria de a realiza în prezent ceea ce Dumnezeu doreşte pentru viitor. Speranţa nu se bazează pe chestiuni de circumstanţă socială, politică, sau de altă natură, ci pe cunoaşterea lui Dumnezeu.

Jeff Fountain la lansarea cartii Speranta pentru Europa. Foto: by Vasile Tomoiagă

Jeff Fountain la lansarea cărţii Speranţă pentru Europa. Foto: Vasile Tomoiagă

Noi trebuie să fim mesageri ai speranţei pentru întreaga creaţie, întreaga existenţă, nu doar în ce priveşte salvarea sufletului. Prea adesea biserica pare un club în care intrăm cu „ticketul salvării” şi după aceea aşteptăm eliberarea. În Biblie citim că Dumnezeu doreşte să restaureze întreaga creaţie, şi din acest motiv noi trebuie să fim preopupaţi de totalitatea creaţiei nu doar de momentul salvării sufletului. În mod similar, avem nevoie să privim lumea prin perspectiva Împărăţiei, să avem această viziune globală, pe care am pierdut-o prin gândirea locală centrată pe biserica locală.

Pentru a redescoperi speranţa, trebui să realizăm că am acceptat erezia care spune că istoria merge din rău în mai rău. Dar această perspectivă se opune rugăciunii lui Isus, care a cerut ca voia lui Dumnezeu să se facă pe Pământ. Trebuie să respingem propaganda Vrăjmaşului care ne subjugă, făcându-ne să credem că viitorul este al lui, ceea ce este fals. Viitorul este al lui Dumnezeu, şi fără această încredinţare nu vom fi în stare să aducem acel viitor în împlinire.

Viitorul României depinde de modul în care vom şti să recuperăm Evanghelia Împărăţiei, care este preocupată de întreaga existenţă, în contrast cu Evanghelia Salvării, care se concentrează doar pe momentul salvării sufletului.

Jeff Fountain este director Tineri pentru Misiune Europa. Cartea Speranţă pentru Europa poate fi achiziţionată online de la Editura Kairos.

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.