Blogurile: o fereastră spre sufletele noastre

Câteva extrase (traduceri) dintr-un articol christianitytoday.com numit „Blogurile: o fereastră spre sufletele noastre

Acuma aproape trei ani, Alan Jacobs a scris în secţiunea „Cărţi şi Cultură”: „Chiar acum, şi în viitorul previzibil, blogosfera este prietenul informaţiei şi inamicul gândirii.” Prima dată ajuns pe blogurile de ştirei, Jacobs spera că blogosfera ar putea deveni un forum dezvoltare şi schimb de idei. Totuşi, ca atât de mulţi bloggeri care încep cu mari speranţe, entuziasmul lui s-a topit după ce acesta a devenit mai familiar cu mediul.

Din două în două săptămâni, această coloană îşi propune să te introducă la povestiri şi unghiuri teologice în ştiri. Astfel, am cutreierat cu regularitate bloguri de teologie pentru a vedea ce spun profesorii, pastorii, studenţii, şi laicii despre cele mai recente cărţi şi evenimente curente. Apreciez munca indispensabilă a bloggerilor care îndreaptă cititorii la conţinut bun şi a teologilor care popularizează activitatea care altfel nu s-ar fi ieşit dintre pereţii bibliotecilor.

Dar când prietenii mă întreabă despre blogging, eu de obicei îi descurajez de la a-şi lua această responsabilitate. (Vedeţi in articol de ce,  n.V.T)

Deoarece nu putem ignora oportunităţile Internetului, trebuie să învăţăm a-i minimiza viciile. Aceasta începe cu întrebarea dacă personalitatea noastră de pe Internet destăinuie mai multe despre noi înşine decât am dori să recunoaştem.

Din cauza naturii lor personale, bloguri facilitează genul literar numit vorbărie goală (en: rant).

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.