Din blogosfera evanghelică clujeană 1-30 aprilie

Treizeci şi unu Martie rain-daughter.blogspot.com
Ca să-l iubesc pe el nu-mi trebuie vreun motiv anume. Nu mă întreb niciodată ce-l face atât de special în ochii mei şi nici nu mi-e teamă că într-o zi n-o să mai simt pentru el ce simt astăzi… E blând şi senin ca un cer imaculat într-o zi de primăvară târzie. Poartă în ochii lui limpezi tot albastrul mărilor liniştite. În privirea lui caldă se-ascund toate poveştile, toate bucuriile şi toate tristeţile mele. Şi eu mă pierd mereu în râul de pace ce curge prin ochii lui.

Evenimente Clujene mariadecluj.wordpress.com
Centenarul Richard Wurmbrand mi-a reamintit ca nu am voie sa uit istoria. Timpul atenueaza tot (bucurii, realizari, dureri, tristeti) si avem nevoie de pietre de aducere aminte care sa ne re si reaminteasca cine suntem, ce pret s-a platit pentru libertatea in care traim si care sa ne avertizeze cand libertatea noastra o ia razna spre acte totalitare sau extremiste. NU avem voie sa uitam comunismul, aceasta fiara care ne-a uratit parca mai tare decat pe toate celelalte popoare din fostul bloc comunist.

Evanghelicii şi balonul imobilar american tomoiaga.ro
Un nou studiu efectuat de Christopher W. Crowe, economist al Fondului Monetar Internaţional, a constatat că în cursul ultimelor două creşteri puternice ale locuinţelor (housing booms) din Statele Unite regiunile cu un grad ridicat de prezenţă al evanghelicilor au cunoscut creşteri mai mici ale preţurilor şi volatilitate mai redusă decât în regiuni similare, cu mai puţini rezidenţi Evanghelici.

Mitul destinului comun – unde merg toţi o să merg şi eu radubrehar.ro
Vreau să abordăm în acest articol un alt mit des întâlnit, să-l numim “mitul destinului comun”. Va să zică, unde or să meargă toţi, acolo o să merg şi eu, ce se întâmplă cu toţi o să se întâmple şi cu mine. Oare chiar aşa să fim de indiferenţi faţă de destinul nostru etern?

Din jurnalul unei calatorii la capatul lumii godblessings.wordpress.com
Anul 2008 – un an important pentru Asia de Est, ne-a adus si pe noi, un grup de 7 tineri curajosi spre a merge acolo pentru a incuraja si in mod special pentru a duce speranta unor oameni care  traiesc multe zile fara ca sa o cunoasca. Asa ca am pus o luna din viata n20bb1oastra la dispozitia lui Dumnezeu.

Urmand curentul ateist, britanicii cauta “dez-botezarea” stiricrestine.ro
Mai mult de 100 000 de britanici au descarcat recent de pe internet “certificate re dez-botezare” pentru renuntarea la credinta lor crestina.

Moralitatea nu-i o virtute in PE liftingshadows.wordpress.com
Eurodeputaţii îşi dau cu părerea despre calităţiile unui deputat în Parlamentul European. Moralitatea nu se întrevede foarte clar ca fiind un ingredient al personalităţii eurodeputaţilor.

Evolutia, adevar sau minciuna? liftingshadows.wordpress.com
Ken Ham a scris aceasta cartea intr-o perioada foarte buna pentru propagarea creationismului stiintific, in anul 1987.  In viziunea lui Ken Ham societatea in care traieste renunta la valorile crestine, ba chiar devine anti-crestina. Pacatul homosexualitatii, crimele avorturilor, renuntarea la institutia casatoriei, cresterea imoralitatii prin propagarea pornografiei si prin vestimentatia provocatoare sunt argumente clare pentru acest lucru.

Misiunea Mondială Unită are blog blog.mmu.ro

Torturile comunismului liftingshadows.wordpress.com
Torţionarii comunişti spuneau adesea: Nu există nici Dumnezeu, nici viaţă după moarte, nici pedeapsă pentru rău. Putem să facem ce vrem. Un altul a spus: Îi mulţumesc lui Dumnezeu în care nu cred că am prins vremurile astea în care pot să fac tot răul la care îmi dă ghes inima.

Sindromul Ralph fundatiaegm.org
L-am întâlnit zilele trecute pe Ralph. Un adolescent simpatic de vreo 16 ani. Român născut în Munchen, cu un puternic accent nemţesc; părinţi divorţaţi, iar el un creştin de ,,casă”. Spun ,,de casă” pentru că recunoştea deschis că nu e prea atras de biserică. I se pare mai mult decât suficient să creadă că există Dumnezeu şi să se roage seara, înainte de culcare. Restul e exces de zel…

StiriCrestine.ro a împlinit un an stiricrestine.ro

Ciprian Terinte: bibliografie pentru familiarizarea cititorului evanghelic cu literatura patristică tomoiaga.ro
Ciprian Terinte: “Pentru cunoaşterea Părinţilor Bisericii trebuie citite operele lor şi nu cărţi despre operele lor. În general, autorii occidentali mai cu seamă pătrund greu în profunzimea gândirii patristice. Ar fi recomandat ca, in faza familiarizării, să se înceapă cu Părinţii mai accesibili. Aş sugera în primul rând lecturarea Părinţilor Apostolici, pentru ca cititorul să-şi facă o imagine a spiritualităţii imediat următoare perioadei apostolice, pe care o avem descrisă în NT.”

I killed a man… johnschlitt.ro
I killed a man / Who did nothing to deserve it / Put the nails in His hands / Like my fathers did before me / Yes, I killed a man…

Trupa AerCurat va concerta în deschiderea concertului John Schlitt johnschlitt.ro

Contextul formării canonului scripturilor Noului Testament soclu.org
Biblia este pentru creştini cea mai importantă scriere, Cartea prin care Dumnezeu s-a revelat pe Sine Însuşi oamenilor şi prin care Şi-a arătat voia Sa cu privire la oameni. Biblia este pentru miliarde de oameni “ghidul” în domeniul vieţii religioase şi cea mai valoroasă capodoperă a literaturii internaţionale… Întrebarile care se pun sunt cum anume au fost alese aceste cărţi pentru a fi incluse în Biblie, de ce acestea şi nu altele, care este diferenţa dintre cărţile canonice şi cele necanonice. Şi ce este canonul, la urma urmei?

Teologie populară cu Katie Melua tomoiaga.ro
O piesă pe care am reascultat-o recent este If you were a sailboat care vorbeşte despre atitudinea cântăreţei faţă de presupuse aparenţe ale iubitului. Unul din versuri spune: „If you were a preacher I begin to change my ways / Dacă ai fi predicator aş începe să-mi schimb căile.” Motivaţia schimbării căilor unui om este deci iubirea.

Ce inseamna a aduce roada liftingshadows.wordpress.com
A aduce roadă nu înseamnă doar a aduce oameni la Cristos. Roada sau fructul este orice lucru bun pe care credinciosul îl trăieşte – fie gând, atitudine sau acţiune, care au valoare înaintea lui Dumnezeu pentru că Îi aduc glorie.

Dragi fraţi creştini, în cazul în care aţi uitat tomoiaga.ro
Marea Trimitere se referă la a duce vestea bună a venirii Împărăţiei şi a împăcării omului cu Dumnezeu prin Omul Isus Cristos tuturor neamurilor, întregii lumi, nu la trâmbiţarea isteriilor apocaliptice la fiecare necaz ce vine peste omenire.

Bloguri evanghelice clujene în top Zelist (31.465 bloguri româneşti):

536. clujulevanghelic.ro
906. stiricrestine.ro
1764. ciprians.wordpress.com
2433. tomoiaga.ro
3023. adspedia.ro
3099. liftingshadows.wordpress.com
3138. calebn.wordpress.com
4877. romuluss.wordpress.com
5558. transparentdiferit.blogspot.com
5919. soclu.org
7627. alergatorulcufaclie.wordpress.com
7882. mesianic.wordpress.com
7930. lifeinmission.wordpress.com
9831. mariadecluj.wordpress.com
10511. mocanitza.blogspot.com
15619. callina.wordpress.com
15721. dinuburzo.blogspot.com
19565. osoian.blogspot.com
22240. emillucian.blogspot.com
25218. frosted-light.blogspot.com
25222. acceslife.wordpress.com
25227. fundatiaegm.org/blog
25243. grupzece.wordpress.com
25275. revdunamis.blogspot.com
26899. nicusoare.wordpress.com
31162. caleacredintei.blogspot.com

Bloguri evanghelice clujene în top BlogRank (10.485 bloguri româneşti):

93. stiricrestine.ro
731. calebn.wordpress.com
915. tomoiaga.ro
1228. liftingshadows.wordpress.com
1730. soclu.org
1819. mocanitza.blogspot.com
2554. adspedia.ro
3293. frosted-light.blogspot.com
3960. lifeinmission.wordpress.com
4173. godblessings.wordpress.com
5091. mariadecluj.wordpress.com
5216. andreeastanciu.wordpress.com

2 Comentarii

  1. L. mai 8, 2009
  2. Vasile Tomoiagă mai 8, 2009

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.