Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /home/clujulev/public_html/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14
Blogul Big Bang – o explozie de idei – Clujul Evanghelic

Blogul Big Bang – o explozie de idei

Am auzit de Marius Fersigan prin 2008. Avea un blog pe platforma românească weblog.ro, şi se gândea să pornească un site numit Adevărul Absolut.

Am reauzit de Marius la sfârşitul lunii aprilie când m-a contactat să vorbim de lucrurile care le-ar putea face în colaborare tinerii interesaţi de apologetică. Între timp îşi făcuse blog şi devenise chiar prolific. Azi am numărat din nou articolele şi sunt 60. Cele mai multe sunt articole, nu postări de blog. Şi ce articole. Şapte în seria Scrisorile unui ateu bătrân către unul mai tânăr, o autobiografie captivantă în trei părţi intitulată Intelect şi Duh, altele despre moralitate, evoluţie, logică şi nu numai.

Lui Marius nu-i e frică de atei: „Astăzi, ateii, pe care îi respect ca oameni, au un efect tonifiant asupra intelectului meu. Ei sunt cei care îmi demonstrează în fiecare zi adevărul creştinismului şi în acelaşi timp mă stimulează să studiez mai mult.” Se vede asta din relaxarea neîndârjită dar concisă cu care îşi scrie articolele sau răspunsurile. Când un ateu îl provoacă ştie să nu cadă imediat în plasa acestuia, răspunzând direct la întrebare, ci, folosind metoda pe care şi Domnul a folosit-o, întoarce întrebarea înspre şi împotriva celui care a pus-o, arătând poziţia inconfortabilă în care se află ateul ispititor. Iată cum se descrie în continuare Syme:

Sunt creştin de patru ani şi aş spune că ţin mai degrabă cu Dumnezeu decât cu religiile. Aşa că bun venit ortodocşilor, catolicilor şi protestanţilor! Şi bun venit ateilor şi noncreştinilor – acest blog este în special pentru voi!

Îmi place cititul şi şahul, iar pe la facultate îmi place cardiologia precum şi fiziologia. Îmi plac şi jocurile de strategie, dar nu joc pentru că-mi ia prea mult timp. Cartea mea preferată e Surprins de bucurie, de C. S. Lewis – cred că datorită faptului că în paginile ei cuprinde părţi din viaţa mea.

Blogul Big Bang este printre puţinele care fac apologetică la un nivel neamator. Aş pune pe acelaşi nivel blogul Odiseea Credinţei a lui Marcel Cosma, deşi acesta din urma e mai mult teologic decât apologetic.

Păşiţi deci cu încredere pe Blogul Big Bang. Şi dacă nu ştiţi de unde să începeţi, aveţi la îndemână o hartă pentru orientare.

Clujul Evanghelic a mai prezentat blogul Gânditorului. Vă recomand ultima meditaţie, Balada Iubirii, despre sfârşitul lui Moise. Superb!

2 Comentarii

  1. liftingshadows iunie 5, 2009
  2. un alt marius iunie 6, 2009

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.