Din blogosfera evanghelică clujeană 1-31 mai

Ultima emisiune religioasă la Radio Cluj
calebn.wordpress.com

Domnul nu se uita la ce se uita omul. (1 Samuel 16:7)
Nu a fost concurs de mister nici competiţie sportivă. Nu a fost admiterea la Calculatoare şi nici vreun concurs de cultură generală de genul “cine ştie, câştigă”, la unele capitole, David n-ar fi avut nici o şansă de reuşită.
Nu ştiu dacă avea un “look” modern (sau postmodern), probabil că nu avea bani de teneşi AllStar şi nici părul întins cu placa, iar în ochii evlavioaselor fete din vecinătate, fermecate de un Eliab mereu zâmbitor cu statură impunătoare, energic şi plin de sine, David nici nu exista.
nicusoare.wordpress.com

Vino in misiune!!!
Datele festivalului ProMisiune 2009
29 iunie – 8 iulie – timp de organizare si pregatire lideri
8 iulie – 11 iulie – Festivalul Promisiune la Medias
11 iulie – 23 iulie – misiuni locale si transculturale
23 iulie – 25 iulie – evaluarea misiunilor la Medias
lifeinmission.wordpress.com

Fred Flintstone si Adam
Se pare că William Hanna şi Joseph Barbera se apropie uneori cu a lor celebră Familie Flintstones mai mult de realitate decât oamenii de ştiinţă (arheologi, antropologi). Asta pentru că în celebra serie animată familia “primitivă” a oamenilor preistorici din epoca de piatră avea parte de multe ingrediente ale vietii moderne, realizate desigur cu mijloacele vremii, precum aparatură casnică şi alte facilităţi, decât şi-ar imagina cei mai îndrăzneţi antropologi… Biblia prezintă istoria primilor oameni ca fiind înzestraţi cu aceleaşi abilităţi cognitive ca oamenii moderni, dacă nu chiar mai mari: vezi cazul lui Adam care denumeşte unele dintre categoriile -probabil familiile- de animale create, ceea ce necesită analiza trăsăturilor anatomo-morfologice ale animalelor, capacitatea de diferenţiere între diferite detalii, o bogată inventivitate a numelor precum şi eficienţă dată fiind perioada scurtă de timp avută la dispoziţie.
liftingshadows.wordpress.com

Ce etică ar trebui să aibă bloggerii? (Dan Gillmor)
Toate codurile etice sunt create pentru un scop esenţial: pentru a insufla încredere. Dacă un cititor (sau spectator sau ascultător) nu poate avea încredere într-un reportaj, există puţine motive pentru care s-ar deranja.
tomoiaga.ro

Parteneri in Misiune (PIM) – a fost si va urma
Conferinta PIM desfasurata intre 11-13 mai 2009 la Codlea (jud. Brasov) este deja, gratie harului Divin, un moment de referinţă in istoria modernă a misiunii crestin-evanghelice din România. O fi prea mult spus? 30 de organizatii, 80 de lideri – o voce ? Ne marturisim onorati de reactia pozitiva pe care a intampinat-o acest efort de networking.
blog.mmu.ro

Henry F. Schaefer III la CLUJ
Henry F. Schaefer III, Profesor de chimie computaţională la Universitatea Georgia, din Athens, Georgia, SUA a fost onorat de Universitatea Babeş-Bolyai cu titlul de DOCTOR HONORIS CAUSA. El a susţinut în data de 13 mai 2009 prelegerea intitulată “The Big Bang, Stephen Hawking and God” în faţa unei săli arhipline… Schaefer a spus că dovezile din cosmologia actuală suţin o cosmogonie teistă (bazându-se şi pe argumentul cosmologic). El a citat numeroşi oameni de ştiinţă, distinşi cu Premiul Nobel, care cred în existenţa lui Dumnezeu (sau a unui dumnezeu).
liftingshadows.wordpress.com

O noua echipa!
Se are ca in anul acesta vor veni multe echipe la centrul nostru de misiune. Acum 3 saptamani am avut o echipa din Anglia, care au stat o saptamana in Cluj. Ei au venit sa slujeasca oamenilor din Romania!Au fost in vizita la familii, ducandu-le alimente, dulciuri pentru copiii.
cristinajuhasz.blogspot.com

Introducere – Pentru ce trăiesc?
De curând am început să citesc o carte interesantă, despre scopul vieţii omului pe pământ. Aşa că, aş vrea în următoarele câteva săptămâni cu ajutorul lui Dumnezeu să scriu câte un articol pe săptămână pe această temă. Desigur întrebarea este una pe care toate generaţiile istoriei au pus-o, şi cei mai luminaţi gânditori nu au căzut de acord asupra acestor lucruri. Nu am pretenţia ca eu să rezolv această chestiune, dar Biblia are pretenţia că dă răspunsul la această întrebare! Până la urmă, Biblia este autoritatea acreditată de Dumnezeu pentru a rezolva această “enigmă” a sensului vieţii noastre pe pământ!
radubrehar.ro

Marcus Borg – Reading the Bible Again For the First Time
Pentru Borg textul evangheliilor nu are inspiraţie divină, nici nu conţin fapte care s-au întâmplat ci conţin metafore narative folosite de autori în mod independent despre presoana lui Isus. Ei i-au atribuit lui Isus anumite fapte, cuvinte, întâmplări. Dar de ce ar face ei asta şi de unde ştim noi că ei nu ar vrea să ne transmită un anume lucru concret despre Isus ci vor să ne lase nouă o posibilitatea de a medita la textul lor şi de a extrage de acolo adevăruri profunde dar nu factuale despre Cel care Şi-a arogat titlul de a fi singura Cale spre Dumnezeu?
liftingshadows.wordpress.com

Ida, o matusa in termeni geologici
Este dificil de spus că ar avea caractere intermediare între primate şi strămoşi mai îndepărtaţi, mai ales că este greu de identificat acei presupuşi strămoşi îndepărtaţi. Scheletul este comple format, nu arată trăsături “primitive” şi cea mai la îndemână opţiune este de a considera mamiferul drept o specie de lemur dispărută, care apare abrupt în Eocenul de la Messel.
liftingshadows.wordpress.com

(Un)apologetic method
Mântuirea nu se serveşte pe tavă. Omul este un căutător. Pentru ca o cultură creştină să existe şi să subziste, mântuirea trebuie ascunsă în metafore, împletită printre versuri, pictată în tonuri moi şi apăsate, unde fii oamenilor să o caute (şi unde îi aşteaptă Dumnezeu, dar Şhhh! nu le spuneţi!) Lumea obişnuia să strige: Dumnezeu! dar ecourile au ajuns cumva distorsionate.
tomoiaga.ro

Misiune la Singer
Singer este o localitate/comuna langa Ludus in jud Mures, localitate in care exista mai multe biserici evanghelice. Biserica Baptista Betel din Cluj-Napoca isi ofera sprijinul bisericii baptiste din acea comuna. Ca urmare, impreuna cu o echipa de medici tineri (rezidenti si specialisti) de diverse specialitati si cateva studente am efectuat Sambata, 23.05.2009, consultatii gratuite si am oferit tratamente gratuite , reeditand la scara mai mica iesirea de la Dunare de acum 2 luni.
ciprians.wordpress.com

VREAU SĂ CRESC!
Sunt unele lucruri în viaţă care vin odată cu creşterea şi cu maturizarea noastră, noi nu trebuie să forţăm lucrurile. Şi acelaşi lucru ar trebui să se întâmple şi pe plan spiritual, vorbesc despre o creştere şi dezvoltare normală şi armonioasă a credinciosului, a Bisericii locale şi aşa mai departe. La fel cum trupul biologic se dezvoltă de la sine, tot aşa trebuie să creştem spiritual. Care este secretul? Ce este de făcut? Dragii mei, dacă noi suntem în El şi El este în noi, creştem în mod natural în dragoste, bucurie, pace, răbdare şi în toate celelalte virtuţi ale lui Cristos. Virtuţile lui Cristos devin parte din viaţa noastră, ele sunt roada vieţii noastre spirituale. Nici un alt efort din partea noastră, oricît de mare ar fi el, nu poate să producă aceste roade în noi. Doar El, care trăieşte în noi, face să crească roada Duhului Sfânt în noi.
caleacredintei.blogspot.com

Plantatorii fac echipa cu medicii
Luni, 25 mai 2009, una din echipele de plantatori pregatite de MMU a initiat o actiune de evanghelizare intr-unul din satele din judetul Cluj unde nu exista nicio biserica evanghelica. Tinta lor fost sa duca vestea buna a Evangheliei acelora dintre sateni care nu aveau o relatie personala cu Dumnezeu.
blog.mmu.ro

Evolutia si credinta, in opozitie
Francis Collins, un creştin evanghelic, a fondat o organizaţie neguvernamentală numită The BioLogos Foundation şi a lansat cu sprijinul Fundaţiei John Templeton website-ul BioLogos dedicat reconcilierii dintre ştiinţă şi credinţa creştină. Motto-ul lor este că atât credinţa cât şi ştiinţa conduc la aflarea adevărului despre Dumnezeu şi creaţie, Collins promovând ceea ce se cunoaşte drept evoluţionismul teist.
liftingshadows.wordpress.com

Initiativa laudabila
Doresc sa salut aici o initiativa laudabila a unui coleg de facultate, tanar specialist pediatru, apartinand cultului penticostal, care trecand peste slabiciunile sistemului sanitar, peste subiectivitatile modului de departajare si de triere in ceea ce priveste angajarea intr-un spital sau clinica universitara, a luat cu hotarare “meseria in piept” si si-a asumat responsabilitatea pregatirii medicale si a formatiei crestine.
ciprians.wordpress.com

Disciplina – limitare sau libertate?
Oare de ce noi oamenii avem mereu impresia că disciplina este ceva rău, care ne îngrădeşte libertatea şi ne limitează? Când mi se impune să fac ceva ce nu vreau, chiar dacă conştientizez la nivel mental că este spre binele meu, în practică găsesc mereu o cale să mă eschivez. Două din cele mai eşuate încercări de disciplină în ultimul timp sunt pentru mine trezirea de dimineaţă şi învăţatul. Aş face orice altceva în loc… şi chiar fac! 🙂
delyrics.blogspot.com

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.