Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /home/clujulev/public_html/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14
Premiile „O carte şi un CD pentru o ştire”, lunile aprilie şi mai – Clujul Evanghelic

Premiile „O carte şi un CD pentru o ştire”, lunile aprilie şi mai

Premiile pentru persoanele care trimit ştiri pentru Clujul Evanghelic continuă chiar dacă am avut o întârziere de o lună şi jumătate.

Pentru luna aprilie, premiul se îndreapăt spre Andreea Leonid, realizatoare de emisiuni cu tema religioasă la Radio Cluj. Ea primeşte un CD cu muzică oferit de Studio Mesaj şi carte Ultimul devorator de păcate de Francine Rivers de la Editura Hypogrammos.

Cadi Forbes este o fetiţă de zece ani, care nu mai poate trăi cu povara vinovăţiei ce o apasă zi şi noapte. Este convinsă că numai devoratorul de păcate i-ar putea readuce liniştea. Însă el îndeplineşte ritualul mântuitor doar pentru cei morţi: în noaptea în care decedatul este dus la groapă, devoratorul mănâncă o pâine şi bea un pahar cu vin, luând astfel asupra sa păcatele defunctului.

Cu toate că ştie prea bine că e interzis să-l privească (şi cu atât mai mult să-l caute), Cadi este hotărâtă să nu renunţe. Mai ales că, după ce l-a privit în ochi, s-a convins că devoratorul de păcate nu este diavolul însuşi, cum spuneau toţi, ci un om foarte, foarte trist.

Dar insistenţa ei deschide răni vechi şi dezgroapă secrete oribile, bulversând liniştea satului din creierii munţilor…

FRANCINE RIVERS, autoare a peste 20 romane best-seller şi câştigătoare a mai multor premii, printre care Premiul criticilor literari (CCA) 1995, 1996, 1997, Premiul romancierilor din SUA (RITA), pentru cel mai bun roman inspirat şi Medalia de aur ECPA, pentru The Last Sin Eater (Ultimul devorator de păcate)

Pentru luna mai, premiul se îndreaptă spre Andreea Tarnu, care a oferit deseori informaţii valoroase despre evenimente legate de Biserica Baptistă Mănăştur. Ea primeşte la fel un CD cu muzică oferit de Studio Mesaj şi volumul de poezie Ferestrele Împărăţiei al lui Ionatan Piroşcă, oferit de Editura Hypogrammos.

Ionatan Piroşca s-a cocoţat în poezie! A sta la un pahar de vorbe cu cel care de îndată ce s-a făcut copil de Dumnezeu s-a făcut poet înainte de orice altceva înseamnă a te înălţa până la versul lui, ba chiar mai sus, fiindcă întreagă-i poezia arată către Cer şi Hristos. După volumele Cu faţa la Cruce (1994), Tabla înmulţirii cu cerul (1998), Poema iubirii (2001) şi Liniştea dintre două tăceri (2004), volumul de faţă, Ferestrele Împărăţiei, ne deschide unui univers al antinomiilor pe care ruga poetului le mântuieşte de stricăciune sau de care îl mântuieşte pe poet Împărăţia, cu toate ferestrele ei deschise. Astfel, pipăibilul şi de neatinsul, cuvântarea şi de nerostitul–amintindu-ne necuvintele stănesciene, vizibilul şi de nevăzutul, moartea şi de nemurirea transpar într-o efervescenţă care smulge fiinţa efemerului şi gregarităţii şi o duce, transsubstanţiată, în proximitatea Fiinţei, ba chiar într-o „comuniune cu Fiinţa” (François Maret). (Rodica Bogdan)

Volumul Ferestrele Împărăţiei este şi preferatul lui Ionatan Piroşcă.

1 comentariu

  1. Andrei iunie 18, 2009

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.