Citatul de duminică: păcatul generaţiei noastre

Mark Galli, ChristianityToday.com: Care este statistica cea mai convingătoare care vă bântuie?

Richard Stearns, preşedinte World Vision: Cam 26.000 de copii sub vârsta de 5 ani mor zilnic din cauze legate de sărăcie.

Acesta este echivalentul a 100 de avioane pline cu copii care se prăbuşesc în fiecare zi. Dacă un avion s-ar prăbuşi în America, ar face titluri de primă pagină în toată lumea. Ar există imediat o rafală de activităţi: De ce s-a întâmplat? Ce spune „cutia neagră”? Există o problemă de siguranţă cu avionul? A fost o eroare de pilot ? Şi vom începe să învăţăm despre vieţile celor care au murit. Dar, unde sunt titlurile? Unde sunt audierile, legile Congresului, lucruri care s-ar întâmpla dacă o sută de avioane s-ar prăbuşi în fiecare zi?

Dacă te-ai fi uitat la certificatele de deces ale acestor copii, probabil ai citi cuvinte ca foame, infecţii respiratorii, malarie, poate HIV / SIDA. Dar ai putea uşor depăşi asta şi scrie apatia ca şi cauză de deces. Decesele s-ar fi putut în mare măsură preveni, dar cei care le-ar fi putut evita au ales să nu. Ştiu că e dur, dar am văzut şi eu ştiu că este posibil să se schimbe ecuaţia. Este păcatul generaţiei noastre. Păcatul parinţilor noştrii în Statele Unite a fost rasismul. Păcatul generaţiei noastre va fi apatia.

CT: Unii dintre cititorii noştri ar spune că sunt o mulţime de creştini fervenţi care sunt implicaţi în astfel de subiecte precum avortul, traficul de sex, precum şi a libertăţii religioase. Argumentaţi că sărăcia

RS: Ca şi creştini avem nevoie de o listă de priorităţi. Câteodată cred avem nevoie să ne fie întoarse priorităţile cu susul în jos. Dacă Isus ar trăi aici şi ar da zeciuială, ce ar spune registrele lui? Sunt destul de sigur că banii nu ar fi mers la simfonie. Sunt destul de sigur ca nu ar fi mers la Alma Mater ca o primă prioritate. Cred ca ar fi mers la cei mai neînsemnaţi dintre noi.

Cred că avortul este pe listă. Cred că ţi se rupe inima. Dar cum îţi poate păsa de avort şi nu îţi pese de 26.000 de copii care mor în fiecare zi de cauze ce pot fi prevenite? Acest lucru face ca problema avortului din America sa fie umbrită. De cinci ori mai mulţi copii mor în întreaga lume din cauze ce pot fi prevenite decât mor în avorturi.

Ni se spune că avem mintea lui Hristos. Este greu sa ştii mintea lui Hristos. Dar ar fi cu siguranţă compasiune pentru cei bolnavi şi şchiopi şi dărâmaţi şi săraci, şi cred că putem susţine că Isus le-a pune mai presus de orice altceva în grija lui.

Am spus în cadrul World Vision, dacă oferim pâine, dar nu oferim Pâinea Vieţii, în cazul în care le oferim apă, dar nu oferim Apa Vie, atunci noi nu suntem mai buni decât cei pe care i-am putea critica că oferă doar cuvintele (cei care fac strict evanghelizare, n. ed.).

christianitytoday.com – ‘Nu ni se porunceşte să fim ghizi ai muzeelor de artă ci să iubim săracii’

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.