Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /home/clujulev/public_html/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14
Din blogosfera evanghelică clujeană 1-30 iunie – Clujul Evanghelic

Din blogosfera evanghelică clujeană 1-30 iunie

Prietenia…
Uneori tocmai ca să păstrăm o prietenie e necesar să îi dăm drumul, să o lăsăm să respire şi poate cândva, undeva se va întoarce la noi… sau poate niciodată.
delyrics.blogspot.com

Când niciun remediu al unui dialog nu mai funcţionează, e vremea să-ţi ceri iertare.
tomoiaga.ro

Cuvânt din partea lui Beniamin Fărăgau
De mai bine de 20 de ani, casete, CD-uri, ghiduri şi comentarii biblice din programul Istoria Binecuvântării sunt puse la dispoziţia doritorilor din ţară şi din lume. În acelaşi spirit am creat şi situl Fundaţiei Istoria Binecuvântării.
ib-ro.org/blog

Predici Online
În primul rând dorim să mulțumim celor care au donat până acum și ca și o avanpremieră vă oferim cateva din predicile filmate de Credo TV în cadrul programului Istoria Binecuvântării. Le puteți viziona online la următorul link: ib-ro.org/video. Ne vom strădui să actualizăm această pagină cu restul predicilor filmate în cât mai scurt timp.
ib-ro.org/blog

Să trăieşti la nivelul chemării Lui Dumnezeu pentru viaţa ta
Trăim noi la nivelul chemării pe care o avem în Hristos Isus? Pavel se ruga pentru cei din Efes: „Şi mă rog ca Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos, Tatăl slavei, să vă dea un duh de înţelepciune şi de descoperire, în cunoaşterea Lui, şi să vă lumineze ochii inimii, ca să pricepeţi care este nădejdea chemării Lui, care este bogăţia slavei moştenirii Lui în sfinţi, şi care este faţă de noi, credincioşii, nemărginita mărime a puterii Sale, după lucrarea puterii tăriei Lui,“ (Efeseni 1:17-19) Care este atitudinea noastră de zi cu zi faţă de lucrurile cu care ne confruntăm, faţă de circumstanţele prin care trecem? Avem o nădejde vie într-un Dumnezeu viu? Sau şi noi ne alăturăm celor care duc o luptă pentru supravieţuire fără nici un sprijin?
caleacredintei.blogspot.com

Prejudecăţi despre Biblie şi mărturii care le dizolvă!
Biblia rămâne de departe cea mai tradusă şi citită carte din toate timpurile! Dar de ce atât de mulţi oameni şi mai ales studenţi au prejudecăţi cu privire la ea? … Mai jos am enumerat câteva idei general vehiculate despre Biblie şi mărturii ce dovedesc falsitatea lor.
fitzuicaincluj.wordpress.com

Mini-recenzie “Orthodoxie versus ortodoxie” de Cristian Bădiliţă
Cristian Badilita creionează cu talent şi pasiune modul de manifestare a falsei ortodoxii, acea religie sectară, reacţionară, tradiţionalistă, urâcioasă, în opoziţie cu orthodoxia, care este esenţa Tradiţiei creştine, şi care poate fi întâlnită atât la ortodocşi cât şi la catolici, protestanţi sau baptişti.
tomoiaga.ro

Misterul originii vietii
În 1984, Charles Thaxton, Walter Bradley şi Roger Olsen publicau această crtitică a teoriei originii vieţii din supa pre-biotică nevie ce se presupune că ar fi existat la suprafaţa oceanelor şi ar fi fost leagănul vieţii. După aproape trei decenii, aşa cum am încercat să arăt în cele câteva postări, incoerenţa, nesiguranţa şi teoriile contradictorii persistă în sfera teoriilor naturaliste asupra originii vieţii. Redau mai jos, într-o formă destul de brută şi necizelată argumente încă valide ale celor trei autori aduse în discuţie în capodopera lor, Misterul originii vieţii.
liftingshadows.wordpress.com

Mantuiţi-vă din mijlocul acestui neam ticălos!
Evreii erau atunci un neam ticălos?… Dar aveau preoți și incă nu putini…
Neam ticălos?… Dar in fiecare Sabat mergeau la sinagogă…
Neam ticălos?… dar tocmai cand se spun despre ei aceste cunvinte ei au parcurs sute de km pentru a veni la sărbătoarea Rusaliilor, la Ierusalim…
Neam ticălos?… dar au jertfe, au altare, sangele mielilor la sarbatori curge fără curmare
Neamul romanesc, să fie oare un neam ticălos?… dar fac parte dintr-o tară crestină…
calebn.wordpress.com

Ce TREBUIE să fac? Pentru ce trăiesc?
Lucrurile pe care le facem ne influenţează inevitabil viaţa însă prea adesea facem prea multe lucruri care nu sunt neapărat necesare iar prea puţine dintre cele care cu adevărat au valoare. Aşa că, am căutat în Biblie ce spune Dumnezeu despre lucrurile pe care trebuie să le facem! Iar când Biblia spune că trebuie, atunci chiar trebuie. Acestea ar trebui să ne preocupe cu adevărat.
radubrehar.ro

70 de săteni aud Evanghelia într-un sat clujean
In satul cu pricina aflat in judeţul Cluj au existat de mai mulţi ani încercări de a planta o biserică însă, din motive încă neînţelese pe deplin, aici există o clădire, insă nu există credincioşi mai mulţi decât degetele de la o mână iar biserica este dependentă sub toate aspectele de biserica mamă de la oraş.
blog.mmu.ro

Bono (U2) – un creştin incomod?
La forumul EuroLeadership de anul acesta de la Eger, Ungaria am participat printre altele la un seminar opţional despre celebra formaţie de muzică U2. Nu sunt meloman, şi nu ştiu prea multe piese, decât cele clasice intrate în mentalul tânăr românesc. Am fost curios deci să văd ce se poate vorbi la un seminar intitulat “U2: Psalmiştii, profeţii şi vizionarii stadioanelor”
tomoiaga.ro

Există un Creator Inteligent
Dr. John Lennox este profesor de matematică şi filozofie ştiinţifică la prestigioasa Universitate Oxford din Marea Britanie. Întrebat dacă în univers se poate demonstra existenţa unei forţe inteligente, el a răspuns:
radubrehar.ro

Cum ti s-a parut concertul de la Cluj?
johnschlitt.ro/blog

Heal the wound, but leave the scar…
Adevarul e ca nu timpul vindecă rănile, ci Dumnezeu o face. Şi El nu s-a schimbat, chiar dacă uneori nouă ni se pare că rănile noastre nu se mai închid. Şi dacă şi tu ţi-ai dorit uneori, la fel ca şi mine, să poţi uita întâmplări care te-au făcut să suferi, să te trezeşti într-o dimineaţă şi să nu-mi mai aminteşti nimic, dă-mi voie să-ţi spun că Dumnezeu a avut un alt plan când a făcut lucrurile aşa cum le-a făcut. Şi dacă ţi se pare că El încă nu a vindecat rănile, doar pentru că amintirea lor încă doare, s-ar putea să greşeşti. Dumnezeu vindecă rănile, dar lasă cicatricile, pentru ca noi niciodată să nu uităm îndurarea Lui.
rain-daughter.blogspot.com

Despre originea vietii
Descoperirea de către o cameră a Mars Rec. Orbiter a unui canion de 50 km lungime pe suprafaţa lui Marte este o dovadă în plus ca apa a existat pe Marte. Editorul ABC spune că apa este un element cheie al vieţii şi oamenii de ştiinţă folosesc dovada existenţei ei pentru a căuta dovezi pentru viaţă. Având în vedere că majoritatea oamenilor de ştiinţă nu acceptă o origine supranaturală a vieţii şi datorită faptului că până acum NU EXISTĂ nicio dovadă că viaţa ar fi apărut spontan pe Terra, aceştia speră într-o minune venită de undeva din Cosmos.
liftingshadows.wordpress.com

Două statistici neintuitive
tomoiaga.ro

Interviul cu John Schlitt de la RVE
johnschlitt.ro/blog

MiniRecenzie: 70 de povestiri despre puşcărie şi prietenie de Ferenc Visky
tomoiaga.ro

Gândirea în clişee (şi ideologii) nu este gândire ci mimetism, fiind sub demnitatea de a fi creaţi după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu.
tomoiaga.ro

Motiv de Rugaciune – Sistemul Sanitar Romanesc si atat de multi bolnavi
godblessings.wordpress.com

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.