Din blogosfera evanghelică clujeană 1-31 iulie

Slujba il face pe om!
cred că în epoca postmodernă o altă tendinţă exacerbată ne direcţionează părerile, prieteniile şi poate chiar iubirea: slujba sau cariera îl face pe om. E important să avem prieteni ingineri, doctori, profesori (universitari bineînţeles, că un „biet profesoraş de liceu”), directori, etc.… Dă bine să cunoaştem oameni de succes, să fim persoane care ţintesc sus în carieră şi care nu se înhăitează cu oricine (a.k.a. muncitori de rând ori casnice).
delyrics.blogspot.com

Trupa Acces
Duminică, 5 Iulie, am avut parte în premieră, de un concert susținut de trupa Acces.
Am fost foarte impresionați de versurile pline de profunzime, de talentul și smerenia acestor băieți.
caleacredintei.blogspot.com

Blogul lui David Bunnell, pastor al Calvary Chapel în cartierul Iris
(blogul este în limba engleză)
davebunnell.wordpress.com

Persecutie si dezinformare
Când a apărut cartea “Codul lui DaVinci”, iar apoi filmul, mi s-a părut nimic mai mult decât o glumă proastă scrisă cu talent. Filmul, pe care chiar l-am văzut integral, a fost slab, dar pentru prima dată am rămas şocat cu câtă uşurinţă poate cineva să hulească pe Dumnezeu. Mă uitam şi mă gândeam oare oamenii ăştia chiar cred ce spun, sau pur şi simplu au făcut un pact conştient cu iadul, şi acum îşi îndeplinesc partea din înţelegere.
nicusoare.wordpress.com

dear Christian / dragă creştine
Mierea-ţi de pe limbă când vorbeşti din Scripturi nu poate neutraliza veninul vorbiri-ţi din preaplinul inimii.
tomoiaga.ro

Când lumea îşi reaşează temeliile creştinii trebuie doar să le redescopere.
tomoiaga.ro

Fărâme din viața mea zilnică #3
Sunt la ultima citire a primului volum pe Apocalipsa. El va cuprinde un comentariu al cărţii, privit prin prisma primelor trei capitole la care se adaugă Doctrina Bisericii grefată pe structura celor şapte scrisori… Biserica nu este copilul lui Hristos, ci Mireasa lui Hristos. Or, dacă acest lucru este adevărat, atunci nu independenţa, ci supunerea este semnul sănătăţii ei. Tocmai de aceea, o biserică care se vrea independentă de Capul şi Domnul ei, trebuie să se aştepte să fie vărsată din gura Lui.
ib-ro.org

David si Mical
… a fairytale gone bad.
liftingshadows.wordpress.com

Educatia religioasa
Dintre elevii de gimnaziu, numai 2% frecventează orele de religie de la vârste fragede, în biserică, în timp ce 98% vin în contact cu educaţia religioasă numai la şcoală, din clasa I.* Dintre elevii de liceu doar 5% spun că au primit educaţia religioasă de acasă, restul de 95% intrând în contact cu religia la şcoală.* Acestei întrebări îi este asociată o a doua care arată că dintre elevii de liceu care au fost chestonaţi 9% sunt evanghelici (baptişti şi penticostali).
liftingshadows.wordpress.com

Cum sa rascumperi timpul
Sinteză de idei prezentate la conferinţa cu tema “Răscumpărând vremea” de către Rick Grubbs
liftingshadows.wordpress.com

Crestinul e un calator. – partea 1
Cu un rucsac în spate urcă pe un munte înalt, spre Cer. Nu are în rucsac decât lucruri de strictă necesitate. Sunt uşoare, dacă nu ar fi aşa l-ar obosi şi n-ar putea junge la capăt la timp. Nu are nici provizii de hrana prea multe, ci doar pentru o zi, două. Dar de fiecare dată când se termină, primeşte altele.
nicusoare.wordpress.com

Circus
Unii ar putea spune că animalele par fericite în mijlocul arenei sub privirile unui public avid de un spectacol de dresaj cu feline… Chinurile pe care aceste animale le suferă sunt groaznice… Reţineţi! Felinele (şi mamiferele) au suflet, ele simt suferinţa. Dumnezeu le-a creat astfel, în “ziua a şasea” (Geneza 1:24), înzestrându-le cu ceea ce în ebraică este nephes. O pisică sau un câine îşi poate manifesta afecţiunea faţă de oameni, de aceea ne ataşăm de ele. Circul să rămână pentru acrobaţi! Dar nu pentru chinuirea animalelor.
liftingshadows.wordpress.com

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.