Convenţia Bisericilor Creştine Baptiste Maghiare din România (Romániai Magyar Gyülekezetek Szövetsége)

„Uniunea (Convenţia) Bisericilor Creştine Baptiste Maghiare din România este o Uniune soră cu Uniunea Bisericilor Creştine Baptiste din România, şi întreţine relaţii restrânse cu organizaţii baptiste din ţară şi străinătate.

Conform celei mai noi statistici a Convenţiei Bisericilor Creştine Maghiare din România, bisericile baptiste maghiare numără 12.567 membri şi aparţinători, din cele 224 biserici (244 cf. paginii Biserici) în 16 judeţe ale ţării.

Convenţia Maghiară editează patru reviste: revista centrală Szeretet (Dragoste), revista de şcoală duminicală Harmatcseppek (Picături de rouă), revista tineretului Mustarmag (Sămânţa de muştar), şi cea mai veche revistă baptistă maghiară Udvuzenet (Mesaj de salvare). Primele trei reviste apar lunar, ultima trimestrial.” (magyarbaptista.com)

Organizarea şi funcţionarea Convenţiei Baptiste Maghiare este reglementată de Capitolul 5 din Statutul de organizare şi funcţionare a Cultului Creştin Baptist (PDF): „Convenţia Bisericilor Baptiste Maghiare din România se organizează şi funcţionează în cadrul Cultului Creştin Baptist din România potrivit prezentului statut şi este formată din toate bisericile baptiste maghiare din România. Denumirea prescurtată este „Convenţia Baptistă Maghiară.” (Art. 65-1)

Convenţia Baptistă Maghiară are centre de misiune în Oradea, Zalău şi Braşov. Sediul este în Oradea, str. H.M. Bertholot nr. 5.

Preşedintele Convenţiei este Gergely István iar secretarul general este Kovács József.

Pastorii din Cluj-Napoca (Biserica de pe str. Cernavodă 14) sunt: Bálint Pál, Rajna Ottó, Máté Miklós şi VARGA JÁNOS (pensionar).

Pe site-ul convenţiei se poate găsi lista celor 244 de biserici împreună cu adresele acestora (unele fără judeţ), lista pastorilor împreună cu datele de contact (adresă, telefon, email).

Site-ul Convenţiei Baptiste Maghiare, în limba:

(de pe versiunile în engleză şi română este link la celelalte, dar de pe versiunea principală în maghiară nu am găsit link spre versiunea în română sau engleză)

3 Comentarii

  1. Borzasi Csaba august 15, 2009
  2. Borzasi Istvan ianuarie 3, 2010
  3. gheorghita octombrie 28, 2013

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.