Din blogosfera evanghelică clujeană 1 august – 30 septembrie

Schimbarile climatice
Alianţa Baptistă Mondială, prin Consilul General, a aprobat  pe data de 31 iulie 2009 la Ede, Olanda, rezoluţia nr. 4 cu privire la Schimbările Climatice. Aceasta afirmă că respectul pentru Planeta noastră şi ceea ce cuprinde ea este o învâţătură biblică. De asemenea recunoaşte că mulţi baptişti nu au luat în serios criza globală de mediu invocând “ignoranţa, neglijenţa, aroganţa şi lăcomia” şi cheamă oamenii să facă schimbări semnificative ecologic ale modului lor de viaţă.
http://liftingshadows.wordpress.com/2009/08/04/schimbarile-climatice/

Mărturisesc : … Urăsc !
Uneori aş vrea să spun că urăsc …
Urăsc felul în care mişună maşinile pe străzile poluate…
Urăsc pereţii plini de cuvinte vulgare… şi geamurile sparte de mâinile unui trup cu gânduri murdare… urăsc zâmbetele false.. urăsc minciuna… violenţa… privirile trufaşe.. urăsc ura!

Uneori aş vrea să spun că urăsc… şi cred că este biblic… doar dacă o fac cu toată dragostea!
http://transparentdiferit.blogspot.com/2009/08/marturisesc-urasc.html

Adio atavisme
Descopera.ro anunţă: “Corpul uman nu are organe inutile”… Despre celelalte organe menţionate în articolul Descopera.ro putrem spune că:
– apendicele vermiculiform are rol în digestie şi în sistemul imunitar;
– coccisul este necesar pentru menţinerea poziţiei corpului, fără el acest lucru fiind dificil;
– măselele de minte ar putea avea un rol important în mestecarea hranei de natură vegetală;
– muşchii urechii au rol în a atenua contactul dintre oasele urechii medii şi a membranei timpanice pentru a preveni suprasolicitarea acestor structuri fine.
http://liftingshadows.wordpress.com/2009/08/06/adio-atavisme/

Separarea Bisericii de Stat in Uniunea Europeana
http://liftingshadows.wordpress.com/2009/08/07/separarea-bisericii-de-stat-in-uniunea-europeana/

De ce nu mai visam ?
Ce e cu adevărat tragic însă e că nu ne mai impresionează nimic. Suntem un popor de sceptici, ce am uitat să visăm la lucruri mari. Iar din punct de vedere spiritual, lipsa de viziune (vise) e moarte sigură. Și nici nu contează așa tare că așa-zișii lideri spirituali cu asta se ocupă, ținerea maselor în tipare religioase moarte și înfrângerea oricăror visători, prin anatemizare dacă sunt rebeli de-ai casei sau catalogarea lor ca eretici și fanatici dacă nu sunt influențabili direct. Marile spirite reformatoare au apărut în perioade de opoziție cruntă. Conștiința personală nu poate fi adormită sub presiunea “autorității” în domeniu. La ea poți doar să renunți de bună voie.
http://nicusoare.wordpress.com/2009/08/08/visati-va-rog-frumos-sa-visati/

August Newsletter – Harul Domnului
http://davebunnell.wordpress.com/2009/08/11/august-newsletter-harul-domnului/

Comunismul si agonia bisericilor istorice romanesti
Am sustinut luna trecuta lucrarea de disertatie cu titlul ,,Ideologia communista si agonia bisericilor istorice romanesti” sub coordonarea profesorului dr. Danut Manastireanu si contrasemnata de prof. dr. Vasile Boari de la Universitatea Babes Bolyai din Cluj Napoca. Lucrarea s-a dorit a fi o privire asupra comunismului, in special cel din Romania, o privire asupra radacinilor marxiste ale comunismului, o instrospectie asupra fibrei ce a existat in comunism si i-a oferit rezistenta in timp (tipologia asemanatoare religiilor), o privire asupra raportarii bisericilor istorice la comunism si comunismului la ele, concretizata fie in acomodare cu el si un conformism comod, fie printr-un pret al jertfei si opozitie la ororile lui.
http://alergatorulcufaclie.wordpress.com/2009/08/15/comunismul-si-agonia-bisericilor-istorice-romanesti/

Misiunea din Sânger… ochişori mici, suflete mari!
De ceva vreme, biserica noastră a început o misiune la Sânger, un sătuc de lângă Târgu Mureş. Acolo este o biserică mică, păstorită de fratele Marius Orosan iar biserica noastră se implică prin evanghelizări, tabere, grupuri de misiune. De asemenea şi o biserică din America sunt interesaţi de acest sătuc şi ajută lucrarea de acolo. UN grup de tineri din biserica noastră cu inimă pentru Domnul şi pentru misiune, 4Him-Betel au început să se implice în mod constant în acest sat şi să ajute cu dedicarea, dragostea şi entuziasmul lor. Dar mai bine să o las pe una din fetele implicate în acest grup, Emilia Maghiar să vă expună situaţia cu propriile cuvinte.
http://delyrics.blogspot.com/2009/08/misiunea-din-sanger-ochisori-mici.html

Despre piraţi şi păcate respectabile…
http://delyrics.blogspot.com/2009/08/despre-pirati-si-pacate-respectabile.html

Pe drum spre Biserica Penticostală Elim din Timişoara
http://calebn.wordpress.com/2009/08/29/pe-drum-spre-elim-din-timisoara/

Misiune India – noutati
http://blog.mmu.ro/?p=546

Ce minunat e sa fii baptist!
Ieri în cadrul unei sărbători aniversare a unei Biserici Baptiste din Sălaj am aflat de la un mai mare în Uniunea Baptistă, ce minunat e să fii baptist, dar dacă eşti şi baptist român e şi mai bine.
http://delyrics.blogspot.com/2009/09/ce-minunat-e-sa-fii-baptist.html

Cât preţ pune Dumnezeu pe cererile noastre
Am auzit mai mulţi oameni care au zis că unele dorinţe ale noastre sunt mici, aiurite şi Dumnezeu nu trebuie deranjat cu ele sau că e stupid să-ţi aduci toate cererile înaintea Lui. Oare chiar aşa să fie? Dumnezeu nu este interesat de dorinţele mele şi se simte deranjat?
http://callina.wordpress.com/2009/09/17/cat-pret-pune-dumnezeu-pe-cererile-noastre/

Supunere în lipsa conflictului
Ce am înţeles, cel puţin în cadrul familiei este că eu ca şi femeie pot şi trebuie să-mi spun părerea argumentată, iar apoi să mă opresc. Nu presiune, nu tactici de convingere, nu tăcere bosumflată. De aici încolo e rolul şi responsabilitatea soţului meu. El va fi tras într-o zi la răspundere pentru fiecare decizie luată. Totuşi, înţelegerea acestei realităţi nu face lucrurile mai uşoare şi de multe ori eu personal eşuez în a-mi împlini rolul.
http://delyrics.blogspot.com/2009/09/supunere-in-lipsa-conflictului.html

Puterea de regenerare a pielii
Remarcăm încă o dată proiectarea inteligentă a corpului uman: aceste proteine asigură regenerarea pielii, opunându-se, cel puţin pe moment, “descompunerii”. Se ivesc totuşi şi câteva întrebări: Dacă ar fi să ne referim la vârstele patriarhilor biblici, aceste proteine ar fi trebuit să fie mult mai eficiente ca în prezent – există oare dovezi că acest lucru s-ar fi putut întâmpla? Sau pielea se degenera mai lent
http://liftingshadows.wordpress.com/2009/09/28/puterea-de-regenerare-a-pielii/

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.