Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/clujulev/public_html/wp-content/plugins/responsive-select-menu/sparkoptions/SparkOptions.class.php on line 778
Organizarea bisericească la evanghelicii din România (I) Introducere (de Paul Chiş) – Clujul Evanghelic

Organizarea bisericească la evanghelicii din România (I) Introducere (de Paul Chiş)

I. Introducere

Biserica este trupul lui Christos, adunarea tuturor credincioşilor lui Isus Christos din istorie indiferent de statutul social, rasă, sex sau denominaţie. Dar pe lângă acest aspect spiritual Biserica are şi un aspect organizatoric, administrativ.

În acest articol aş dori să fac o scurtă prezentare a organizării bisericeşti a evanghelicilor din România, încercând să arăt atât asemănările cât şi deosebirile dintre modelele de organizare a bisericilor evanghelice. Voi încerca deasemenea să arăt şi asemănările (destul de numeroase) dintre organizarea bisericilor evanghelice (neoprotestante) din România şi organizarea Bisericii Ortodoxe Române.

Scopul acestui articol nu este de a dovedi că un model organizatoric ar fi mai bun ca celălalt sau mai „biblic” ci acela de a informa pe creştinii evanghelici de situaţia existentă în momentul de faţă. Rămâne la latitudinea fiecărui cititor să accepte sau să respingă, în funcţie de propria conştiinţă, organizarea existentă în cultul propriu sau în celelalte culte evanghelice.

Trebuie însă să fim lipsiţi de prejudecăţi şi să nu respingem din start organizarea „celorlalţi” doar pentru că nu este identică cu a noastră.

–va urma–

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /home/clujulev/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /home/clujulev/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/clujulev/...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/clujulev/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35