Tehnologia în folosul creştinului: Norc vedere stradală (street view)

Începând cu mai 2007 compania Google a lansat un nou serviciu numit Google Street View pentru vizualizarea panoramică a unei străzi în multe oraşe ale lumii, dar încă nu a ajuns şi în România (sau imaginile înca nu au fost puse online).

O soluţie similară este oferită de firma românească eXtreme Soft Group S.R.L prin saitul norc.ro care oferă funcţionalitatea Vedere Stradală pentru următoarele oraşe din România: Arad, Bacău, Baia-Mare, Brăila, Braşov, Bucureşti, Buzău, Călăraşi, Câmpina, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Focşani, Galați, Giurgiu, Iași, Miercurea Ciuc, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Poiana Braşov, Râmnicu Sărat, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Sighişoara, Suceava, Târgovişte, Târgu Mureş, Timişoara, Tulcea, Valea Prahovei, Vaslui.

Pentru a vedea de exemplu Biserica Baptistă Dâmbul Rotund, navigaţi la norc.ro iar în căsuţa de căutare scrieţi Cluj-Napoca şi apoi strada Transilvaniei. Prin deplasarea cu mouse-ul cu ajutorul săgetilor din partea dreapta-jos a imaginii sau prin click pe punctele albastre puteţi vedea imagini ale străzii aşa cum era la data trecerii maşinii ce a făcut fotografiile. Perspectiva poate fi schimbată spre stânga sau dreapta prin tragerea imaginii cu mouse-ul în direcţia opusă.

norc.ro

Dacă vă înscrieţi pe sait puteţi să obţineţi un panolink, adică o legătură spre o anumită locaţie dorită. Ex: Panolink Biserica Baptistă Dâmbul Rotund.

Mai mult, puteţi obţine cod html pentru introducerea Norc Vizualizare Stradală în pagina dvs. de internet (e nevoie ca saitul sa accepte elementul html iframe, ceea ce aici pe ClujulEvanghelic.ro nu se poate din cauza restricţiilor WordPress.com).

Există şi posibilitatea vizualizării pe tot ecranul apăsând iconiţa pătrat roşu cu săgeată din partea dreapta sus a imaginii. Cu puţină intuiţie se poate obţine şi legătura (linkul) către imaginea pe tot ecranul (se extrage din codul html de embed). Ex: Biserica şi Liceul Emanuel din Oradea.

Facilităţile oferite de norc.ro pot fi folosite pentru a ajuta persoanele pe care le invitaţi la evenimente la biserica dvs. pentru a se orienta pe hartă şi a vedea dinainte cum arată locaţia, pentru a găsi mai uşor.

Probabil că nu peste multă vreme Vizualizarea Stradală va fi accesibilă şi pe Hărţile Google. Am scris despre lansarea norc.ro şi pe blogul personal unde puteţi vedea cum am încorporat zona Pieţei Unirii din Cluj-Napoca în pagină.

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.