Summitul global de conducere – ziua a doua: Craig Groeschel, omul care caută “ceva”

http://www.willowcreek.com/Events/leadership/2008/contentimages/spkr_cGroeschel_lg.jpg

Craig Groeschel. Foto: willowcreek.com

Craig Groeschel a vorbit despre „ceva”. Acel „ceva” pe care unii creştini îl au şi alţii nu, pe care unele biserici îl au şi altele nu. Unde există acest „ceva” vieţile sunt transformate şi oamenii nu sunt indiferenţi.

„Ceva” este greu de definit, e imposibil de produs pe bandă, nu se poate studia cum studiezi un produs, dar există câteva semne prin care poţi identifica dacă o biserică are acel „ceva”.

1. Biserica este incredibil de focalizată. Poate are doar câteva direcţii de slujire, dar în acelea excelează. Biserica lui Craig, LifeChurch.TV, face servicii săptămânale de închinare, grupuri mici, lucrare cu copii, lucrare cu studenţii şi misiune. Nu fac concerte, nu au autocar al bisericii, nu au Şcoli bibice de vacanţă etc. Pentru că au văzut că ceea ce au este deajuns şi este foarte bine.

2. Bisericile care au „ceva” văd oportunităţi acolo unde alţii văd obstacole.

3. Bisericile care au „ceva” sunt deschise la a eşua. Unii cred că eşecul n-ar trebui să fie o opţiune. Craig e de acord, el spune că eşecul este o necesitate, pentru ca astfel bisericile şi slujitorii învaţă lucruri pe care altfel nu le-ar fi învăţat.

4. Bisericile care au „ceva” sunt conduse de oamenii care au acel „ceva”.

Spre sfârşit Craig Groeschel a rostit o cunoscută binecuvântare franciscană:

Fie ca Dumnezeu să te binecuvânteze cu nemulţumirea cu răspunsurile uşoare, cu jumătăţile de adevăr, cu relaţiile superficiale, pentru ca să trăieşti adânc în inima ta.

Fie ca Dumnezeu să te binecuvânteze cu mânie când vezi nedreptatea, opresiunea şi exploatareaoamenilor, aşa încât să lucrezi pentru dreptate, libertate şi pace.

Fie ca Dumnezeu să te binecivânteze cu lacrimi pe care să le verşi pentru cei care suferă din cauza durerii, a respingerii, a foametei, a războiului, aşa încât să-ţi întinzi mâna să-i mângâi şi să le transformi durereaîn bucurie.

Şi fie ca Dumnezeu să te binecuvânteze cu suficientă naivitate încât să crezi că poţi face o diferenţă în lumea aceasta, aşa încât să faci ceea ce alţii pretind că nu nu se poate face.

Saitul bisericii lui Craig este LifeChurch.tv. El a scris şi o carte pe această temă: It: How Churches and Leaders Can Get It and Keep It.

Vezi şi: Summitul global de conducere – ziua a doua: Catherine Rohr, prietena prizonierilor.

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.