Summitul global de conducere – ziua a doua: dialog între Bill Hybels, Ken Blanchart şi John Maxwell

Sesiunile celei de-a doua zile au debutat cu Davi Gibbons, pastor senior al Newsong Church California, la care nu am participat.

A urmat apoi un dialog foarte cald şi instructiv între Bill Hybels, Ken Blanchart şi John Maxwell.

Ken Blanchart este vorbitor şi consultant, carieră pe care şi-a început-o în afara familiei lui Dumnezeu, după cum singur recunoaşte. A fost condus înspre întâlnirea cu Cristos prin intermediul prietenilor săi Norman Peale, Bill Hybels ş.a. Ken a fost foarte surprins să vadă, după ce a devenit creştin şi a citit cu atenţie evangheliile, că toate principiile de conducere despre care scrisese şi vorbise au fost practicate la cel mai înalt nivel de către Isus Cristos. O nemulţumire a lui Ken este că bisericile, dacă ar fi să analizeze din punct de vedere al unui economist, au cel mai slab model de afaceri: deşi fieacare este echivalentul unei francize prin care oamenii să-l cunoască pe Isus, acestea nu colaborează îndeajuns într-o anumită zonă cum ar fi un oraş, deseori neridicându-l pe Isus mai sus de zidurile propriei clădiri.

John Maxwell a parcurs un drum oarecum opus, de la slujirea de pastor timp de 25 de ani la vorbitor în lumea afacerilor, după ce a văzut că scrierile lui despre conducerea în biserică aveau un public numeros în afara bisericii, între oamenii de afaceri. John a învăţat că pentru a putea vorbi oamenilor de afaceri despre credinţa sa trebuie să lege relaţii cu aceştia, şi relaţiile se pot lega doar dacă va ajunge să câştige respectul lor, fiind pregătit şi excelând în ceea ce face. Nu a fost deloc confortabil pentru el să devină vorbitor motivaţional în principii de conducere pentru companii, dar l-a călăuzit un gând exprimat de pastorul luteran-evanghelic Dietrich Bonhoeffer: un discipol al lui Isus nu ştie întotdeauna unde va merge dar ştie că întotdeauna va fi cu Isus. În cariera sa de vorbitor a avut uneori ocazia să fie unealta prin care oameni puternici să se întoarcă la Dumnezeu, într-o ocazie numărul acestora fiind mai mare decât cei care s-au converit în cinci ani de slujire pastorală a sa.

Vezi şi: Summitul global de conducere – prima zi

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.