Ziarul Adevărul: Minunile din biserica ţiganilor

„Cei peste o sută de romi ce frecventează biserica din cartierul clujean Iris spun că aceasta a reuşit ce n-a reuşit nicio instituţie – să-i integreze în societate. La slujba de duminică, romii cântă în limba romani şi învaţă cum să se comporte în familie şi în lume.

Biserica penticostală din cartierul Iris adună o sută de enoriaşi, număr dublat de copiii şi nepoţii familiilor de romi.

Biserica a făcut pentru ei ceea ce nu a reuşit nicio instituţie a statului, nicio autoritate locală ori vreun lider politic – i-a integrat în societate.

Ca într-o procesiune a spovedaniei, fiecare dintre ei îşi recunoaşte păcatele lumeşti. „Am fost un beţiv şi un cărţar (cartofor)”, spune Eugen Sebeş, presbiterul bisericii. Nenea Traian, un bărbat durduliu cu pantaloni raiaţi, spune că, de când vine la biserică, s-a lăsat de scandaluri şi bătăi. O cicatrice ce abia se mai vede pe obrazul stâng a rămas dovada vieţii tumultoase pe care a dus-o. Acum, toţi spun că sunt mai buni. Au învăţat să-şi respecte soţiile, să-şi crească copiii, şi să îi trimită la şcoală.”

Întreg articolul pe adevarul.ro.

Notă: este vorba de Biserica Penticostală Maranata de pe strada Fânaţelor, lângă hipermarket-ul Real (vezi pe Norc Vedere Stradală).

{Mulţumesc Radu H.}

2 Comentarii

  1. D noiembrie 16, 2009
  2. Vasile Tomoiagă noiembrie 16, 2009

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.