Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /home/clujulev/public_html/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14
Din blogosfera evanghelică clujeană 1 octombrie – 31 octombrie – Clujul Evanghelic

Din blogosfera evanghelică clujeană 1 octombrie – 31 octombrie

Ce e nou la Betania?
calebn.wordpress.com

casatamplarului.wordpress.com – Blogul a fost şters

Fărâme din viața mea zilnică #6
În 2007, am reluat primii şapte ani din programul Istoria Binecuvântării. Tocmai am terminat anul II. După Exod şi Levitic, peste vară am studiat Galateni, iar în luna Septembrie, ne-am pus întrebarea: Care sunt bătăliile spirituale ale lui Hristos în lumina cărţilor studiat în anula cesta?
ib-ro.org

Nu numai că există dispreţuitori educaţi ai evangheliei, ci există şi dispreţuitori religioşi ai educaţiei.
tomoiaga.ro

Un nou blog evanghelic clujean: bassplayer.ro

Succesul individual in mediul neoprotestant
Asemenea altor medii riguros reglementate, cel neoprotestant se bazeaza pe intelegerea si aplicarea stereotipa a unor doctrine. Exista o “Cale dreapta” tradusa pentru cotidian prin trasarea unor linii clare in privinta modului de gandire, de exprimare si de actiune. Practic, exista un set de valori care se cuvine sa guverneze viata credinciosilor si, in ansamblul ei, viata unei comunitati. Libertatea de exprimare nu este confiscata, insa se asteapta ca ea sa fie exercitata in cadrul socio-teologic dat.
bassplayer.ro

Revista Fitzuica din nou la Cluj!!
fitzuicaincluj.wordpress.com

Nu suntem noi oare nişte proşti?
Nu suntem noi oare vrednici de condamnare? Noi, cei cărora ni s-a descoperit Harul, Mântuirea, Mielul de Jertfă şi care tot mai umblăm ca bezmeticii în treburile noastre. Cu buzele pline de cântări şi cu mâinile strângând cu nesaţ posesiuni lumeşti. Cu feţele sluţite de falsă evlavie şi cu ochii scăpărând după poziţii şi onoruri. Cu Cuvântul deschis pe mese şi cu televizorul dat tare, ca să acopere orice şoaptă… şi ne mirăm că şoapta nu mai vine, că rugăciunea nu mai are putere, că Dumnezeu şi-a oprit binecuvântările.
delyrics.blogspot.com

Fărâme din viața mea zilnică #7
Adam şi Eva, Abel şi Cain, Noe şi cei din generaţia lui apostată, Nimrod dimpreună cu cei de sub turnul Babel şi Avraam… Unii şi-au legat numele de cărămizi şi smoală, alţii de Dumnezeu. Tu în compania cărora simţi că-ţi trăieşti viaţa?
ib-ro.org

Avertizari electorale actuale (?)
liftingshadows.wordpress.com

Concert – Poti trai alfel
dincolodebariere.blogspot.com

Ei mor, ei au nevoie de sfinti
In timp ce noi ne certam de la biserici si amvoane, stiluri muzicale si luptam pentru evlavia exterioara (imbracaminte, etc), ei mor.
nicusoare.wordpress.com

Un nou blog evanghelic clujean: liacrisan.wordpress.com

Cine este păstorul meu?
adicris.wordpress.com

Aplicăm în mod obişnuit ştampile alese convenabil pe feţele duşmanilor noştri de dragul propriului confort psihologic.
tomoiaga.ro

Trinitatea unui singur Dumnezeu
transparentdiferit.blogspot.com

Sunt “ai nostri” mai teribilisti decat “ai lor”?
In contextul unor plecari premature – referindu-ma aici la moartea lui Dani Cozma la nici 22 de ani si Ciprian Ilies la aproape 33 de ani – prin accidente tragice de masina, nu pot sa nu ma gandesc la felul in care conducem noi, neoprotestantii.

Adica, este posibil ca pocainta noastra la volan sa fie exprimata doar de postul de radio ascultat in masina si pestisorul lipit pe spatele masinii?
ciprians.wordpress.com

Know God
Soluţia la păcat nu este să impui un cod mai strict de conduită. Este să-l cunoşti pe Dumnezeu. (Philip Yancey)
acceslife.wordpress.com

Prezentari
dincolodebariere.blogspot.com

Un duh zdrobit nu exclude nevoia unui intelect integru.
tomoiaga.ro

Crimele din Casa
La noi, muzica crestina contemporana provoaca reactii extreme chiar in mediul din care provine. Dintre cele doua categorii de artisti existente – 1. cei care canta exclusiv in cercurile neoprotestante; 2. cei care, purtand mesajul specific, au ales sa iasa din mediul evanghelic – a doua este mai expusa si mai controversata (poate si pentru ca e mai greu controlabila). Totusi, nu exista o atitudine uniforma fata de nici una dintre aceste categorii… O parte din publicul evanghelic “nu iarta” pe nimeni. Apetitul pentru judecata (atent impachetata in preocupare fata de mantuire) genereaza atitudini dure, specifice gandirii fundamentaliste.
bassplayer.ro

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.