Întâlnirea tinerilor penticostali din Cluj la Biserica Penticostală Plopilor

„Toţi tinerii din judeţul Cluj sunt aşteptaţi, vineri, 29 ianuarie la prima întâlnire de rugăciune prelungită, cu tineri şi pentru tineri, începând cu ora 18:00, la Biserica Penticostală nr. 2, de pe strada Şesului nr. 6 (Biserica Plopilor).

Tema serii este: “FII GATA!”

P.S. Aceste întâlniri se vor a fi făcute în  ultima vinere din fiecare lună, prin rotaţie în majoritatea Bisericile Penticostale din Cluj”

calebn.wordpress.com – Seara prelungită de rugăciune cu toţi tinerii de pe Comunitatea Penticostală Cluj

Remarc deschiderea exagerată, pentru „toţi tinerii”. Presupunând că ar răspunde invitaţiei chiar şi 5% din toţi tinerii din oraş, nu cred că spaţiul bisericii ar fi încăpător să-i primească 🙂

Saitul Bisericii Penticostale Albini este mai selectiv:

Vineri 29 ianuarie 2010, orele 18:00, va avea loc întâlnirea tinerilor din bisericile penticostale clujene (sublinierea mea)… Vor fi prezenţi pastori şi responsabili de tineret din fiecare biserică penticostală clujeană cât şi grupuri de tineri care vor sluji în laudă şi închinare.

Nu pot decât să mă bucur de aceste încercări de a construi poteci între insulele bisericilor clujene şi să sper ca aceste întâlniri vor duce şi la ieşiri ale bisericilor în afara clădirilor. Citim în ziare că Primăria Cluj a oferit ceai fierbinte trecătorilor, dar nu citim ca vreo biserică (din ţară) să fi făcut acest lucru (Îmi amintesc cum, copil fiind, coboram de la Mănăstirea Moisei de la sărbătoarea ortodoxă a Adormirii Maicii Domnului şi unele case aveau la poartă găleţi cu apă rece şi o cană lângă. Era 15 august.) Auzim la televizor despre instituţii de asistenţă socială care „pescuiesc” (parcă sună familiar acest verb) oameni ai străzii să nu îngheţe (deşi unii au murit din păcate). Nu auzim însă ca o biserică să fi pus la dispoziţie vreo anexă caldă pentru găzduirea nocturnă a celor fără locuinţă (însă vezi acest caz din Londra).

Sunt sigur că există astfel de cazuri şi în România, însă cel mai probabil nu sunt mediatizate pentru că cei care le fac nu caută publicitate, sau sunt în locuri ferite de expunere mediatică.

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.