Citat: Eliminarea obstacolelor

„Ar fi o mare greşeală să presupunem că toţi oamenii sunt la fel de bine pregătiţi pentru a primi evanghelia. Este adevărat că lucrul decisiv este puterea de regenerare a lui Dumnezeu. Aceasta poate depăşi toată lipsa de pregătire, iar absenţa acesteia (a puterii lui Dumnezeu) face chiar cea mai bună pregătire inutilă. Dar Dumnezeu exercită de obicei această putere în conexiune cu anumite condiţii prealabile ale minţii umane, şi ar trebui să fie treaba noastră crearea, în măsura în care putem, cu ajutorul lui Dumnezeu, acestor condiţii favorabile pentru primirea Evangheliei.

Ideile false sunt cele mai mari obstacole în calea primirii evangheliei. Este posibil să predicăm cu toată fervoarea unui reformator şi totuşi să reuşim doar în a câştiga un rătăcit aici şi acolo, dacă permitem întregii gândiri colective a ţării sau a lumii să fie controlată de idei care, prin forţa irezistibilă a logicii, previn creştinismul de la a fi considerat ca fiind ceva mai mult decât o iluzie inofensivă.

În aceste condiţii, ceea ce Dumnezeu doreşte să facem este ca noi să distrugem obstacolele de la rădăcină.”

J. Gretchen Machen, “The Scientific Preparation of the Minister,” The Princeton Theological Review, Vol. 11, 1913.

via theconstructivecurmudgeon.blogspot.com

(dedic acest citat fraţilor mei Andrei Croitoru, Mihai Corcea şi Ioan Alexandru Ţânţar)

Vezi şi o foarte interesantă postare a prietenului meu David Iach despre distincţia dintre a şti că creştinismul este adevărat şi a arăta că creştinismul este adevărat.

1 comentariu

  1. Alexandru februarie 17, 2010

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.