Seminar de misiune transculturală și lucru cu studenți internaționali cu Richard Weston

http://www.euroleadership.org/public/Richard%20Weston.jpg

Richard Weston

Te invităm la un seminar de echipare în domeniul misiunii transculturale cu Richard Weston, consultant de misiune, fost director naţional al organizaţiei Friends International. Având o experienţă de 24 ani de misiune printre studenţii străini din Anglia şi din alte ţări, Richard este de asemenea membru al „Comitetului Lausanne pentru evanghelizare mondială”.

Fiind un învăţător biblic competent, Richard doreşte să motiveze membrii bisericilor şi organizaţiilor creştine din Cluj să prindă viziunea de a dezvolta lucrări printre străini (în special studenţi).

Pe baza textului biblic din 1 Corinteni 8-10, Richard Weston ne va ajuta printre altele:

  • Să cunoaştem ce este cultura şi ce este Evanghelia, astfel încât să comunicăm Evanghelia şi nu cultura noastră
  • Să înţelegem diferenţele culturale şi să comunicăm Evanghelia depăşind barierele culturale
  • Să înţelegem de ce lucrarea printre (studenţii) străini este atât de importantă şi cum puteţi începe o astfel de lucrare

Acest seminar este folositor atât pentru cei care doresc să facă misiune printre străinii din România, cât şi pentru cei care simt chemarea de a face misiune transculturală în afara ţării.

În cuvintele lui Richard:

Focalizarea principală a trainingului meu va fi pe înțelegerea și explorarea culturii, ajutând oamenii să ajungă să priceapă ce este este evanghelia și ce este cultura, așa încât ceea ce comunicăm este evanghelia și nu propria cultură sau model preferat de a face lucrurile. Textul din Scriptură folosit va fi 1 Cor. 8-10. Este adecvat pentru lucrul cu imigranții, refugiații și studenții internaționali cât și pentru oricine se gândește la misiune trans-culturală altundeva în lume. Pot să ofer ghidare în mod specific în lucrul cu studenții internaționali și dacă va fi timp voi fi foarte bucuros să ofer motive biblice pentru a face asta (grija lui Dumnezeu pentru străin; planul lui Dumnezeu pentru națiuni {Dumnezeu fiind suveran peste mișcările populațiilor … așa încât ei să îl caute și să îl găsească – Fapte 17:26-27}, și tiparul lui Dumnezeu pentru biserică) deși bineînțeles că aceste puncte se pot aplica tuturor internaționalilor din țara noastră!

Blogul lui Richard: richardandcatherine.wordpress.com

Data: Marţi 16 martie 2010
Ora: 9-12 AM
Locul: Biserica Teofania, Calea Turzii, nr. 11

Participarea la acest seminar nu implică nici un cost, dar aşteptăm confirmarea participării voastre prin telefon, email sau comentariu la această pagină până luni 15 martie.

Florin Fodor: 0746.167.240, fodorf AT gmail.com
Vasile  Tomoiagă: 0744.11.97.99, vasile.tomoiaga AT gmail.com

TRIMITE MAI DEPARTE LA PERSOANE INTERESATE

1 comentariu

  1. Corneliu Szekely martie 15, 2010

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.