Cartea „Răscumpărarea Memoriei – Cultul Penticostal în perioada comunistă” este disponibilă începând de azi

Răscumpărarea Memoriei, de Vasilică Croitor, Succeed Publishing 2010. Preț: 38 ron

Răscumpărarea Memoriei este titlul cărţii scrise de Vasilică Croitor, pastor al Bisericii Penticostale Betleem din Medgidia, despre Cultul Penticostal din România în perioada comunistă.

„Pentru prima dată un autor descrie dintr-o perspectivă amplă modul în care un cult oficial din România, în speţă Cultul Penticostal, a fost controlat şi persecutat de puterea comunistă, precum şi modul cum a reacţionat cultul respectiv.”
Dr. Valeriu Andreiescu, Lector universitar

„Cartea păstorului Vasilică Croitor este o lucrare antologică, model de scriere a istoriei fără părtinire, fără ură, fără compromisuri, dar cu nădejdea renaşterii creştine a României. Este o lucrare care serveşte adevărul, credincioasă fiind în fiecare cuvânt celor care au purtat crucea în închisori şi au avut curajul martiriului.”
Lucia Hossu Longin, om de televiziune, realizatoarea reportajelor „Memorialul Durerii” de la TVR

„Cartea aceasta descrie în mod amănunţit întunericul mintal şi regimul mincinos prin care au trecut generaţii sub comunism. Ea va face inimă fiecărui cititor să-şi dorească să audă „cuvintele vieţii vesnice” şi să vadă „adevarata Lumină care luminează pe orice om, venind în lume!””
Mihai Wurmbrand

„Vasilică Croitor a avut iniţiativa cercetării situaţiei propriei confesiuni în timpul comunismului dintr-un imbold firesc: dorinţa de a cunoaşte ceea ce s-a întâmplat în trecut. Deşi vocaţia autorului este declarat cea pastorală, de slujitor al Bisericii, el a făcut o excelentă muncă de investigaţie istorică, întinsă pe parcursul mai multor ani, utilizând instrumente ştiinţifice şi o scriitură clară. Nu ştiu dacă păstorul din Medgidia s-a gândit la evanghelistul Luca atunci când şi-a început cercetările, dar cu siguranţă scopul lui este asemănător: cunoaşterea cât mai exactă posibil a istoriei propriei comunităţi şi transmiterea rezultatelor într-o formă accesibilă pentru un public educat, dar nu specializat.”
Dr. Dorin Dobrincu, Institutul de Istorie „A.D. Xenopol” a€“ Iaşi

Cartea are 12 capitole:

 1. Comunismul în Romania
 2. Păcatul originar
 3. Departamentul cultelor
 4. Securitatea
 5. Informatorii
 6. Slugă la doi stăpâni
 7. Dizidenții
 8. Psalmi de biruință
 9. Biruitori până la moarte
 10. Străinătatea
 11. Mituri despre inutilitatea deconspirării
 12. Quo-vadis?

Răscumpărarea memoriei poate fi comandată pentru 38 de ron pe saitul librăriei gramma.ro.

Cartea are un blog companion pe care sunt publicate materiale inedite. Blogul poate fi accesat la adresa RascumparareaMemoriei.wordpress.com.

Lansarea cărții va avea loc în București, pe data de 7 septembrie, orele 17.00, la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER).

Vezi și: Cum a fost la lansarea cărții “Răscumpărarea Memoriei”?

5 Comentarii

 1. Chis Paul august 12, 2010
 2. Tim august 14, 2010
 3. Dragos noiembrie 10, 2010
 4. nelutu marcu decembrie 9, 2010
 5. Dragomir dragoos martie 16, 2011

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.