Elvețianca Salome Blaser a ajuns în Pata Rât ghidându-se după istoria chemării lui Avraam din Ur

Foto: ziuadecj.ro

„Salome Blaser, în vârstă de 20 de ani, domiciliată în oraşul Basel, s-a stabilit în cartierul de ţigani “Dallas” de lângă groapa de gunoi din Cluj şi susţine că vrea să rămână aici. Pentru a supravieţui, este nevoită să adune cupru de pe rampa de gunoi, pe care îl duce la centrul de reciclare. În restul timpului, are grijă de mai mulţi copii, pe care îi îndrăgeşte. Tânăra spune că a ajuns în România călăuzită de Dumnezeu şi că iubeşte Clujul.

Într-o zi am hotărât să plec, urmând cuvântul lui Dumnezeu. În Cluj am stat şi în oraş, la un centru de rugăciune, dar aici, printre ţigani, îmi place cel mai mult”, ne-a mărturisit Salome Blaser… Salome Blaser afirmă că a ajuns în România ghidându-se după un paragraf din Biblie, în care scrie că “Avraam s-a încrezut în Dumnezeu când i-a spus să-şi părăsească casa părintească şi să plece departe, într-o altă ţară, pe care a făgăduit să i-o dea.”

http://ziuadecj.ro/eveniment/o-elvetianca-din-basel-cauta-prin-gunoaie-la-pata-rat–50877.html

În cartea lui Ray Bakke A theology as big as the city acesta vorbește despre un tip de zeciuilă „rezidențială” pe care creștinii sunt chemați să o practice: să nu se ferească de a locui în cartiere cu probleme sau rău-famate, ci dimpotrivă să se stabilească acolo intenționat contribuind astfel la transformarea acelei zone, aceasta fiind în directă corespondență cu afirmația lui Cristos „voi sunteți sarea lumii”. Această afirmație a lui Cristos trebuie întrupată de cei care cred în Cristos.

„Multe discuții contemporane despre rugăciune trec cu vederea peste această legătură cu rămășița neprihănită care este chemată să locuiască în mijlocul acestor comunități ca sare și lumină. În timp ce rugăciunea este dreaptă și esențială pentru supraviețuirea  unui oraș, nu poate fi niciodată un substitut pentru relocarea (mutarea) conștientă a creștinilor pentru a-și așeza locuința și a fi martori în mijlocul răului. Neemia a mers în suburbii și orașe mici intenționat pentru a recruta unul din 10 oameni buni, capabili pentru a se muta în oraș (Neemia 11:1-2). El s-a rugat pentru asta și a muncit pentru asta, și apoi a cerut comunităților sănătoase să dea zeciuială din oameni pentru a se muta în cartierele aflate în nevoie.” (A theology as big as the city, p. 45)

Probabil fără a fi citit această carte, ci inspirată doar de istoria chemării lui Avraam din Ur de către Dumnezeu pentru a merge într-o țară necunosctă, Salome Blaser a arătat ce înseamnă să întrupezi în fapte și viață principiile lăsate de Dumnezeu. Ea este unul din oamenii care împlinesc rugăciunea „vie împărăția Ta, precum în cer, așa și pe pământ” [actualizând pentru acest caz, precum în cer, așa și în Pata Rât].

Adaugă comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.